עוגיות גרנולה
עוגיות גרנולה עם ניחוחות וניל, קינמון ותפוז ועם שלל תוספות כיפיות: צימוקים אגוזים וקוקוס. משהו מתוק לפתוח את הבוקר או לצד כוס קפה או תה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל20:
- 1 כוס קמח
- חצי כפית אבקת אפייה
- חצי כפית קינמון
- רבע כפית מלח
- 100 גרם חמאת תנובה רכה
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1 ביצה
- כפית תמצית וניל
- כפית קליפת תפוז
- 150 גרם גרנולה
- כוס של תערובת צימוקים אגוזים קצוצים וקוקוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
-
02.
מנפים לקערה קטנה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
-
03.
בקערת המערבל מקציפים את החמאה והסוכר (חום) לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל וקליפת התפוז.
-
04.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבלים במהירות איטית עד לקבלת תערובת בצק רך ואחיד.
-
05.
מוסיפים את הגרנולה ואת כוס תערובת הצימוקים-אגוזים-קוקוס בתנועות קיפול.
-
06.
יוצרים בעזרת כף עוגיות ומניחים בתבנית במרחק כ-5 ס”מ אחת מהשנייה. אופים כ-10 דקות ומוציאים התנור.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים