עוגיות גבינה
מתכון עוגיות גבינה מלוחות
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים לכ-40 עוגיות:
- ½3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה מרוככת
- 250 גרם גבינה 5% או 9%
- 1 גביע גבינה בולגרית מגוררת
- 200 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת
- 1 גביע שמנת 15%
- 1 ביצה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (עירית, טימין, ריחן, שמיר)
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- 4 כפות זיתים שחורים קצוצים
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שמן
- 100 גרם גבינת צהובה מגוררת גס
להגשה
- 3 גביעי יוגרט לבן או רִוְיוֹן צונן
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה את כל המרכיבים, לשים לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח. מקררים שעתיים. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל משמש קטן, משטחים מעט כל כדור ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
02.
מורחים את העוגיות בביצה טרופה מעורבבת עם שמן, אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מוציאים את התבנית מהתנור, זורים על כל עוגיה מעט מגבינת העמק המגוררת, אופים עוד 5 דקות עד שהגבינה תימס.
טיימר מופעל
-
03.
מגישים בטמפ’ החדר עם יופלה לבן צונן או רִוְיוֹן צונן ליד.
הכנת? כאן מדרגים