עוגיות בראוניז פריכות ונימוחות - מתכון קליל ומהיר | השף הלבן

עוגיות בראוניז

פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, העוגיות האלו שוקולדיות בטירוף וממכרות בדיוק כמו בראוניז. שימו לב להוציא אותם בזמן מהתנור כך שהן יישארו רכות מבפנים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות בראוניז
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל15-20:

  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים טרופות
לזרייה:
  • מלח אטלנטי
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

  • 02.

    ממיסים שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכרים וטורפים. מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח לערבוב קצר (נמנעים מערבוב יתר).

  • 03.

    בעזרת סקופר קטן של גלידה או 2 כפות יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים בידיים כדי שיהיו חלקים ומניחים בתבנית. אם רוצים מפזרים מעט מלח אטלנטי ואופים 12 דקות עד שהעוגיות נסדקות והן מעט יבשות מבחוץ אך רכות מבפנים. הן מתייצבות לאחר צינון.

    טיימר מופעל
    00:12:00

הידעת?

אין כמעט עוגיות מפורסמות ואהובות יותר בעולם מעוגיות בראוניז אמריקאיות. השילוב המפתיע של רכות ופריכות יחד מוכר לכל אדם, מבוגר וילד כאחד. מסתבר שלא רק שקל להכין בראוניז, אלא גם גם מאוד קל להכין אותם מאפס.



פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, העוגיות האלו שוקולדיות בטירוף וממכרות בדיוק כמו בראוניז. שימו לב להוציא אותם בזמן מהתנור כך שהן ישארו רכות מבפנים. מתכון חובה לכל חובב בראוניז. מתאים למסיבה גדולה, ארוחת ערב זוגית אינטימית או סתם כחטיף מפנק. חמישה מרכיבים בלבד ו-20 דקות - זה כל מה שאתם צריכים כדי להכין את הבראוניז הכי טעימים שתאכלו.

הכנת? כאן מדרגים
(431)