אלפחורס
העוגיות הקלסיות המוכרות האהובות על כולם

המרכיבים ל 20 מנות:
- 200 גרם חמאה או מרגרינה או חצי-חצי, רכה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 500 גרם קורנפלור
- 1 כוס קמח
- ריבת חלב למילוי, קוקוס לגלגול
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים תנור ל-175 מעלות. 
- 
								02.
								מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד שאחיד. 
- 
								03.
								מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק. 
- 
								04.
								אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מקסימום, בעזרת חותכן עוגיות או כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
- 
								05.
								אופים בערך 7-10 דקות, רק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו אפילו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין. טיימר מופעל
- 
								06.
								ממלאים כל זוג עוגיות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה. 
 
									

