מתכון אלפחורס | השף הלבן

אלפחורס

עוגיות ארגנטינאיות עם ריבת חלב וקוקוס

מאת: מור ימין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אלפחורס

המרכיבים ל 25 עוגיות:

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה או חצי-חצי, רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 500 גרם קורנפלור
  • 1 כוס קמח
  • ריבת חלב למילוי
  • קוקוס טחון לגלגול

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.

  • 03.

     מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.

  • 04.

    מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד שאחיד.

  • 05.

    מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק.

  • 06.

    מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.

  • 07.

    אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מקסימום, בעזרת חותכן עוגיות או כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 08.

     אופים בערך 7-10 דקות, רק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו אפילו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

     ממלאים כל זוג עוגיות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה.

הכנת? כאן מדרגים
(32)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.