פס שמרים וגבינת כנען של תנובה
מתכון קל וטעים לפס שמרים עם גבינת כנען של תנובה – מושלם למשפחה

המרכיבים ל 2 עוגות פס שמרים:
- 1 חבילת בצק שמרים עלים, מופשרת לפי הוראות היצרן
 
- 1 חבילת גבינת כנען של תנובה (500 גרם)
 - 2 מכלי גבינת שמנת (450 גרם)
 - 1 ביצה תנובה
 - 3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
 - 3/4 כוס קמח (100 גרם)
 - 1 כפית וניל
 - גרידה מלימון שלם
 
- 100 גרם אוכמניות
 - 1 כף ריבה
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
בקלחת קטנה שמים אוכמניות וריבה, מועכים מעט עם מזלג ומביאים לרתיחה.
 - 
								02.
								
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
 - 
								03.
								
מעבירים לצלחת שטוחה למקרר לקירור מהיר.
 - 
								04.
								
מערבבים את חומרי המילוי גבינה: כנען, גבינת שמנת, ביצה, אבקת סוכר, קמח, וניל וגרידת לימון. (הכי נוח עם מטרפה חשמלית אבל אפשר גם עם מטרפה ידנית.)
 - 
								05.
								
מחלקים את המילוי ל-2 בעזרת מרית.
 - 
								06.
								
הרכבה:
 - 
								07.
								
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
 - 
								08.
								
חותכים מהבצק חתיכה באורך כ-30-28 ס"מ ומניחים על משטח העבודה.
 - 
								09.
								
מסמנים 2 קווים אנכיים המחלקים את הבצק ל-3. בחלק המרכזי נשים את המילוי.
 - 
								10.
								
את שני הצדדים חותכים לפסים ברוחב 3 ס״מ - איתם נקלע את הצמה.
 - 
								11.
								
מניחים רבע מהמילוי על החלק האמצעי.
 - 
								12.
								
מוסיפים פס של אוכמניות (חצי מהכמות) ומעליו עוד רבע מהמילוי (מה שנשאר הולך לעוגה הבאה).
 - 
								13.
								
קולעים את הצמה.
 - 
								14.
								
מברישים בביצה טרופה (אני הברשתי רק בחלמון ולכן הצבע הכהה)
 - 
								15.
								
אופים 35-45 דקות או עד שהבצק זהוב ומעט שחום.
טיימר מופעל
 - 
								16.
								
מצננים לחלוטין לפני שחותכים ולמעשה העוגה הכי טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר.
 - 
								17.
								
חוזרים על הפעולה עם החלק השני.
 
									


