עוגת שוקולד צ׳יפס ומסקרפונה – מתכון לחג השבועות | השף הלבן

עוגת שוקולד צ׳יפס ומסקרפונה

אלופים באפייה? בואו להכין איתנו לחג השבועות מתכון של נטלי לוין לעוגת שכבות המורכבת מעוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות וקרם ומסקרפונה עשיר. המתכון המרשים של החג

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת שוקולד צ׳יפס ומסקרפונה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6:

  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
  • 1 כוס בתוספת 3 כפות (170 גרם) קמח
  • 2/3 כוס (70 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס
לקרם:
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן, קרה מאוד
לעוגיות השוקולד צ׳יפס:
  • 60 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום דמררה
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    העוגיות: בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר חום, וניל ומלח ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה עד קבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצה ומערבלים. מוסיפים 1/2 מכמות השמנת ומערבלים. בקערה נפרדת מערבבים קמח, שקדים טחונים, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מנמיכים מהירות ומוסיפים לסירוגין את תערובת היבשים, יתרת השמנת ושוב יבשים. לקראת סוף הערבול מוסיפים 150 גרם שוקולד צ'יפס. עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט ומצננים כשעה במקרר. מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    מחלקים את הבצק ל-2 (1/3 + 2/3). את 2/3 הבצק מניחים בין 2 ניירות אפייה, מרדדים לעובי 1/2 ס"מ וקורצים 3 עיגולים בקוטר 16 ס"מ. מסירים נייר אפייה עליון ומעבירים את הבצק לתבנית. חוזרים על הפעולה עם 1/3 הבצק שנותר וקורצים ממנו 2 עיגולים בקוטר 16 ס"מ. מפזרים 50 גרם שוקולד צ'יפס מעל כל עיגולי הבצק. אופים את הבסיסים במשך 10-15 דקות עד הזהבה ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    הקרם: בקערת מערבל עם וו הקצפה שמים מסקרפונה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ווניל ומקציפים במהירות בינונית עד שהוא אחיד. מגבירים את מהירות המערבל ומוסיפים את השמנת תוך הקצפה מהירה בזרם דק. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

  • 04.

    ההרכבה: מניחים בסיס עוגייה על גבי צלחת הגשה, מזלפים או מורחים 4-3 כפות מהקרם, עליו מניחים עוגייה נוספת ומזלפים או מורחים קרם. חוזרים על הפעולות כך שמתקבלות 5 שכבות  ומגישים.טיפ : כדי שתתאפשר אפייה של כמה עיגולי בצק יחד, לאחר הרידוד גוזרים את נייר האפייה סביב עיגול הבצק ומניחים את העיגולים זה לצד זה במרחק של 2 ס"מ זה מזה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.