עוגת שוקולד (פרווה) | השף הלבן

עוגת שוקולד (פרווה)

עוגת שוקולד נהדרת שמתאימה גם לרגישים לחלב או לסיום ארוחה בשרית

מאת: דפנה אוסטר מיכאל
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד (פרווה)
צילום: דפנה אוסטר מיכאל

המרכיבים ל 8:

  • 140 גרם קמח (כוס)
  • 30 גרם קקאו (3 כפות)
  • 1/4 כוס אגוזים טחונים ( כ- 30 גרם)
  • כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כוס משקה אורז תנובה
  • 1/4 כוס שמן
  • כף חומץ
  • 1/2-3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית רום איכותי
  • קורט מלח
גודל תבנית: תבנית מוארכת 10x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים שתי קערות:

  • 02.

    בקערה אחת היבשים – מערבבים קמח, קקאו,סודה לשתיה ומלח לתערובת אחידה.מוסיפים את האגוזים הטחונים.

  • 03.

    בקערה נוספת מערבבים משקה אורז, שמן, חומץ, סוכר ורום.  מאחדים את שתי התערובות ומערבבים למסה אחידה: מעבירים לתבנית אינגליש קייק.

  • 04.

    אופים בתנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

      לאחר שהעוגה התקררה מעט, מכינים ציפוי שוקולד:50  גר' שוקולד מריר 3 כפות משקה אורז כפית שמן.

  • 06.

    מחממים 30 שניות במיקרו.

  • 07.

    מערבבים עד שהשוקולד נמס

  • 08.

    מוסיפים מעט רום.

  • 09.

    מצפים את העוגה ומקשטים בשברי אגוזים

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.