עוגת שוקולד (פרווה)
עוגת שוקולד נהדרת שמתאימה גם לרגישים לחלב או לסיום ארוחה בשרית
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דפנה אוסטר מיכאל
המרכיבים ל 8:
- 140 גרם קמח (כוס)
- 30 גרם קקאו (3 כפות)
- 1/4 כוס אגוזים טחונים ( כ- 30 גרם)
- כפית סודה לשתיה
- 1/2 כוס משקה אורז תנובה
- 1/4 כוס שמן
- כף חומץ
- 1/2-3/4 כוס סוכר
- 1 כפית רום איכותי
- קורט מלח
גודל תבנית: תבנית מוארכת 10x30 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים שתי קערות:
-
02.
בקערה אחת היבשים – מערבבים קמח, קקאו,סודה לשתיה ומלח לתערובת אחידה.מוסיפים את האגוזים הטחונים.
-
03.
בקערה נוספת מערבבים משקה אורז, שמן, חומץ, סוכר ורום. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים למסה אחידה: מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
-
04.
אופים בתנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר שהעוגה התקררה מעט, מכינים ציפוי שוקולד:50 גר' שוקולד מריר 3 כפות משקה אורז כפית שמן.
-
06.
מחממים 30 שניות במיקרו.
-
07.
מערבבים עד שהשוקולד נמס
-
08.
מוסיפים מעט רום.
-
09.
מצפים את העוגה ומקשטים בשברי אגוזים
הכנת? כאן מדרגים