עוגת שוקולד בציפוי גבינת שמנת | השף הלבן

עוגת שוקולד בציפוי גבינת שמנת

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה וקלאסית שכולם אוהבים. שדרגנו אותה עם ציפוי גבינת שמנת עשירה שמוסיפה מרקם קרמי ומפנק ומראה מרשים. מתכון מעולה לסוף השבוע או לאירוח

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד עם ציפוי גבינת שמנת
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 2 עוגות:

לעוגה:
  • 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
  • 1 כף מייפל או דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס + 1 כף (155 גרם קמח) קמח תופח
  • 3 כפות (50 גרם) קקאו
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב תנובה
  • ¾ גביע (150 גרם) יוגורט תנובה
לציפוי:
  • 1/2 גביע (115 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 80 גרם אבקת סוכר
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 22-25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את תבניות ומרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והיוגורט.

  • 03.

    שמים בקערת המיקסל את החמאה והסוכר ומקציפים כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אחיד. מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים כדקה נוספת. מוסיפים כך את יתרת הקמח והנוזלים ומערבלים עד שהמרקם אחיד (ולא מעבר).

  • 05.

    יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-35-40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מוציאים מהתנור ומצננים כ-20 דקות לפחות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    לציפוי והרכבה: בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי הציפוי לתערובת אחידה ומורחים באופן אחיד על פני העוגה. ניתן לשמור כחצי יום בטמפרטורת החדר ולאחר מכן כ-4 ימים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.