עוגת שוקולד בציפוי גבינת שמנת
מתכון לעוגת שוקולד פשוטה וקלאסית שכולם אוהבים. שדרגנו אותה עם ציפוי גבינת שמנת עשירה שמוסיפה מרקם קרמי ומפנק ומראה מרשים. מתכון מעולה לסוף השבוע או לאירוח

המרכיבים ל 2 עוגות:
- 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
- 1 כף מייפל או דבש
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כוס + 1 כף (155 גרם קמח) קמח תופח
- 3 כפות (50 גרם) קקאו
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב תנובה
- ¾ גביע (150 גרם) יוגורט תנובה
- 1/2 גביע (115 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- 70 גרם חמאה מומסת
- 80 גרם אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את תבניות ומרפדים בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והיוגורט.
-
03.
שמים בקערת המיקסל את החמאה והסוכר ומקציפים כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אחיד. מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים כדקה נוספת. מוסיפים כך את יתרת הקמח והנוזלים ומערבלים עד שהמרקם אחיד (ולא מעבר).
-
05.
יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-35-40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מוציאים מהתנור ומצננים כ-20 דקות לפחות בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
06.
לציפוי והרכבה: בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי הציפוי לתערובת אחידה ומורחים באופן אחיד על פני העוגה. ניתן לשמור כחצי יום בטמפרטורת החדר ולאחר מכן כ-4 ימים במקרר.