עוגת כדורי שוקולד
עוגת כדורי שוקולד עם קרם שוקולד חום ולבן וקקאו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 25:
לתערובת כדורי שוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה (1 חבילה קטנה)
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- 30 ביסקוויטים "פתי בר" (1 חבילה קטנה)
לקרם השוקולד:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 2 כפות סירופ מייפל או דבש
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
לקישוט:
- 3 כפות אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
-
02.
שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
-
03.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף.
-
04.
מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך - עד שהתערובת הופכת לקרם.
טיימר מופעל
-
06.
מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן.
-
07.
מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות עד להתייצבות העוגה.
-
08.
מפזרים מעל את הקקאו במסננת קטנה. חותכים לריבועים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים