מתכון לסופלה שוקולד חם - סופלה עשיר וטעים | השף הלבן

מתכון לסופלה שוקולד חם

קינוח חובה לחובבי השוקולד: סופלה עשיר של שוקולד עם קוביית שוקולד לבן

מאת: אורי בן עזרא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לסופלה שוקולד חם

המרכיבים ל8 מנות/תבניות אישיות עגולות חד פעמיות:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 4 ביצים מופרדות
  • ברנדי
  • 8-10 קוביות שוקולד לבן
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור בחום של 180 מעלות.

  • 02.

    בקערה אחת ממיסים את השוקולד בסיר אדים כפול, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים באיטיות תוך ערבוב את הקקאו ואת הברנדי.

  • 03.

    מפרידים את הביצים. מקציפים את החלמונים בנפרד ומוסיפים לשוקולד.

  • 04.

    בקערה שניהמקציפים את החלבונים במיקסר במהירות מקסימלית, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה עד שיש קצף לבן וסמיך קצת. מקפלים את הקצף לתוך השוקולד.

  • 05.

    לוקחים את התבניות האישיות, "מקמחים" אותן באבקת סוכר ומוזגים את הבלילה לתבניות. אפשר להטביע 2-1 קוביות שוקולד לבן.

  • 06.

    מכניסים לתנור לכ-12-15 דקות עד שהסופלה הופך לקצת קשה מלמעלה, והשוקולד מלמטה נוזלי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(183)