רולדת מסקרפונה ומנגו
יפה כמו שהיא טעימה – שכבת עוגה דקה מלאה בקרם עשיר של מסקרפונה ומנגו
המרכיבים ל10:
- 6 ביצים מופרדות
- 150 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 2 כפות מיץ ליים או לימון
- 2 כפיות קליפת ליים או לימון מגוררת
- 3/4 כוס קמח
- לצינון: אבקת סוכר
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן בטמפרטורת החדר
- 1/2 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 1 כף פודינג וניל אינסטנט
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס קוביות מנגו טרי (כ- 1/2 1 יחידות מנגו) או סנפרוסט מופשר + 2 כפות קוביות מנגו קטנות לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מצפים תבנית בנייר אפיה כך שיכסה את הבסיס ו-2 ס"מ נוספים מהדפנות ומשמנים אותו. מחממים תנור ל 200 מעלות. מכינים מגבת כותנה נקייה ומפדרים אותה באבקת סוכר.
-
02.
שמים חלבונים בקערת מערבל עם וו הקצפה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה יד קבלת קצף יציב.
-
03.
טורפים חלמונים, מלח, מיץ לימון וקליפת לימון עד שהעיסה תפוחה ובהירה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עם הקצף עד שהעיסה אחידה. מוסיפים קמח בתנועות קיפול עד שעיסה אחידה.
-
04.
יוצקים את העיסה לתבנית ומחליקים את פניה. אופים 10 דקות עד שפני העוגה מזהיבים. הופכים את העוגה (בעודה חמה) על המגבת עם אבקת הסוכר ומסירים בעדינות את נייר האפייה. חותכים 1/2 ס"מ שוליים. מגלגלים את העוגה עם המגבת מהצלע הקצרה ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את הקרם: טורפים היטב מסקרפונה ושמנת חמוצה. מוסיפים פודינג וטורפים היטב. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עם קרם המסקרפונה. מוציאים לקערית 2/3 כוס קרם ואל היתר מוסיפים את המנגו ומקפלים בעדינות.
-
06.
פורסים נילון נצמד על משטח העבודה. משחררים את העוגה מהמגבת ומניחים על הנילון הנצמד. מורחים בקרם עם המנגו ומגלגלים לגלילה. עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר, כשה"תפר" של העוגה למטה, שעתיים לפחות.
-
07.
להגשה מסירים את הנילון הנצמד, מורחים בקרם שהשארנו בצד ומטרים בקוביות מנגו.