עוגת פסיפלורה ויוגורט עזים
נצלו את פרי העונה לעוגה משגעת וקלה להכנה, בלי מיקסר, משישה מרכיבים בלבד.

המרכיבים ל פס אינגליש קייק:
- 150 גרם חמאה רכה
- 170 גרם (כוס פחות 2-3 כפות) סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 150 מ"ל (1 גביע קטן) יוגורט עזים תנובה
- 50 מ"ל (1/5 כוס) מיץ פסיפלורה, מסונן מזרעים
- 1 כף גדושה זרעי פסיפלורה
- 170 גרם (כוס ועוד 3 כפות) קמח תופח
- אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית חסינת-חום, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות והפעילו. הוציאו וערבבו. אם החמאה עדיין לא נמסה, הכניסוה ל-10 שניות נוספות.שימו לב שמסננים את המיץ מזרעים, אך שומרים כף אחת גדושה מהזרעים. אם העוגה מיועדת לילדים או לקשישים – ותרו על הזרעים.
-
02.
מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה/מומסת.
-
03.
בקערה בינונית-גדולה מערבבים חמאה רכה וסוכר בעזרת מרית סיליקון עד להיטמעות הסוכר בחמאה והשגת קרם אחיד.
-
04.
מוסיפים ביצים וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד והשגת מעט נפח.
-
05.
מוסיפים יוגורט וטורפים עד לאיחוד.
-
06.
מוסיפים מיץ פסיפלורה וכף גדושה זרעי פסיפלורה ומערבבים במרית.
-
07.
מוסיפים קמח תופח ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מעיבוד יתר.
-
08.
יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים, מכניסים לתנור ואופים במשך 34-36 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת יבשה. מוציאים ומצננים כשעתיים. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.
טיימר מופעל