עוגת פסיפלורה ויוגורט עזים | השף הלבן

עוגת פסיפלורה ויוגורט עזים

נצלו את פרי העונה לעוגה משגעת וקלה להכנה, בלי מיקסר, משישה מרכיבים בלבד.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת פסיפלורה ויוגורט השף הלבן

המרכיבים ל פס אינגליש קייק:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 170 גרם (כוס פחות 2-3 כפות) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 150 מ"ל (1 גביע קטן) יוגורט עזים תנובה
  • 50 מ"ל (1/5 כוס) מיץ פסיפלורה, מסונן מזרעים
  • 1 כף גדושה זרעי פסיפלורה
  • 170 גרם (כוס ועוד 3 כפות) קמח תופח
  • אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית חסינת-חום, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות והפעילו. הוציאו וערבבו. אם החמאה עדיין לא נמסה, הכניסוה ל-10 שניות נוספות.שימו לב שמסננים את המיץ מזרעים, אך שומרים כף אחת גדושה מהזרעים. אם העוגה מיועדת לילדים או לקשישים – ותרו על הזרעים.

  • 02.

    מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה/מומסת.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה מערבבים חמאה רכה וסוכר בעזרת מרית סיליקון עד להיטמעות הסוכר בחמאה והשגת קרם אחיד.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים יוגורט וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    מוסיפים מיץ פסיפלורה וכף גדושה זרעי פסיפלורה ומערבבים במרית.

  • 07.

    מוסיפים קמח תופח ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מעיבוד יתר.

  • 08.

    יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת. מיישרים, מכניסים לתנור ואופים במשך 34-36 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת יבשה. מוציאים ומצננים כשעתיים. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.

    טיימר מופעל

    00:36:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.