מתכון עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן | השף הלבן

עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן

עוגת שחיתות עם גבינה איכותית ושוקולד לבן

מאת: יעל דותן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן

המרכיבים ל 12 מנות:

למרנג פקאן ושוקולד:
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 10 גרם אבקת סוכר
  • 10 גרם אבקת קקאו
  • 2 חלבונים
  • קורט מלח
  • 50 גרם סוכר
למוס מסקרפונה:
  • 2 גרם ג'לטין
  • 10 מ"ל מים
  • 2 חלמונים
  • 50 גרם סוכר
  • 30 מ"ל חלב
  • 125 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן , בטמפרטורת החדר
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
לקראנץ' שוקולד ופקאן:
  • 50 גרם שוקולד למריחה
  • 15 גרם שוקולד מריר
  • 15 גרם חמאה
  • 25 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק
למוס שוקולד לבן:
  • 3 גרם ג'לטין
  • 15 מ"ל מים
  • 120 מ"ל חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 חלמון
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרנג פקאן ושוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

  • 02.

    במעבד מזון עם להב פלדה שמים פקאן, אבקת סוכר ואבקת קקאו וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.

  • 03.

    בקערת מיקסר מקציפים יחד חלבונים ומלח במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים לתוך המרנג את האגוזים הטחונים ומקפלים בעדינות אך בנחישות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים את המרנג על גבי בסיס התבנית ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 06.

    אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמרנג מתייצב ומזהיב. מצננים לחלוטין לפני הרכבת העוגה. במהלך הצינון המרנג יתכווץ קצת וזה בסדר.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 07.

    קראנץ' שוקולד ופקאן: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד למריחה, שוקולד מריר וחמאה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים היטב.

  • 08.

    יוצקים את התערובת על גבי תבנית או מגש מרופד בנייר אפייה ויוצרים צורת עיגול דק בקוטר של כ-15 ס"מ.

  • 09.

    מצננים את הקראנץ' במקפיא במשך שעה לפחות, או עד שהוא קפוא לחלוטין.

  • 10.

    מוס מסקרפונה: בקערית קטנה מערבבים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 11.

    בקערה עמידה בחום טורפים יחד חלמונים, סוכר וחלב.

  • 12.

    מבשלים את תערובת החלמונים על גבי בן מארי, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת קציפתית, אוורירית ומעט בהירה.

  • 13.

    ממיסים את הג'לטין במיקרוגל או על בן מארי ומוסיפים לתערובת. מסננים ומוסיפים פנימה את הגבינה. טורפים היטב עד שהתערובת אחידה.

  • 14.

    בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שהיא מגיעה למרקם של יוגורט יציב.

  • 15.

    מקפלים את השמנת לתוך תערובת הגבינה בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.

  • 16.

    יוצקים את המוס על גבי תחתית המרנג האפויה.

  • 17.

    מוציאים את הקראנץ' מהמקפיא, מסירים מנייר האפייה ומניחים במרכז המוס, תוך הידוק קל כלפי מטה.

  • 18.

    מקפיאים את העוגה בצורה זו עד שמוס השוקולד הלבן מוכן.

  • 19.

    מוס שוקולד לבן: בקערית קטנה מערבבים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 20.

    בסיר קטן מחממים חלב, וניל ומלח לסף רתיחה.

  • 21.

    בינתיים טורפים את החלמונים.

  • 22.

    השוואת טמפרטורות: יוצקים כ-1/3 מכמות החלב הרותח על החלמונים, תוך כדי טריפה מהירה עד שהתערובת אחידה.

  • 23.

    מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים היטב.

  • 24.

    ממשיכים לבשל את הקרם וניל על גבי להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב במרית/ לקקן עד שהתערובת מגיעה ל-82-84 מעלות.

  • 25.

    מסירים מהאש.

  • 26.

    ממיסים את הג'לטין ומוסיפים פנימה בערבוב עד שהתערובת אחידה. מסננים.

  • 27.

    ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומוסיפים לתוך קרם הוניל בטריפה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 28.

    מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר במשך כ-10-15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 29.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך קרם הוניל.

  • 30.

    יוצקים את המוס על גבי שכבת הקראנץ' ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.

  • 31.

    מקפיאים את העוגה השלמה במשך 5-6 שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.

  • 32.

    מחלצים את העוגה הקפואה באמצעות חימום הדפנות בברנר (אפשר גם לחמם אותן באמצעות מעבר עם מגבת חמימה).

הכנת? כאן מדרגים
(172)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.