עוגת לימון ואגסים בנענע והל | השף הלבן

עוגת לימון ואגסים בנענע והל

עוגת פירות קלת הכנה וטעימה מאוד בזכות התיבול – הל בתערובת העוגה ונענע במלית האגסים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת לימון ואגסים בנענע והל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

2 אגסים גדולים (150 גרם כל אחד)
  • 110 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד גדול
  • 2 ביצים גדולות
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כוס + 2 כפות (140 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית הל טחון
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר דמררה (סוכר קנים חום בהיר)
  • ½ כפית קורנפלור
  • 1 כף עלי נענע טריים קצוצים דק־דק
גודל תבנית: תבנית מוארכת 10x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את האגסים, חותכים לרבעים ומנקים מליבות. פורסים את רבעי האגסים לפרוסות דקות. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית מוארכת 10x30 ס"מ בחמאה, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה.

  • 02.

    מערבלים יחד חמאה, סוכר לבן, וניל וקליפת לימון במשך דקה. מוסיפים את הביצים ואת מיץ הלימון ומערבלים שוב. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, הל ומלח. מערבלים במשך 60-30 שניות - רק עד שהתערובת חלקה ואחידה.

  • 03.

    מורחים חצי מכמות התערובת בתבנית. מערבבים את סוכר הדמררה עם הקורנפלור ועם הנענע הקצוצה. זורים חצי מהכמות על תערובת העוגה שבתבנית. מפזרים את פרוסות האגסים וזורים עליהן את שארית תערובת הסוכר והנענע. מכסים בתערובת העוגה הנותרת ומחליקים את פניה.

  • 04.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 45-40 דקות, או עד ששולי העוגה נפרדים מדופנות התבנית, מרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מצננים בתבנית. אהבתם את המתכון? נראה לנו שתאהבו גם את עוגת הגבינה והתפוחים הזאת

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)