עוגת יומולדת מלאה בקצפת
מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד – העיקר שיהיה מתוק!
המרכיבים ל12 מנות:
- 2/3 כוס אבקת סוכר
- 1 כוס אבקת שקדים (שקדים טחונים)
- 1 כף קקאו
- 1 כף קמח
- 2 חלבונים
- 1 כף סוכר
- 3 ביצים
- 150 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן (בערך חצי קופסא)
- 150 גרם שוקולד מריר
- 2 קופסאות שמנת מתוקה 38% השף הלבן (500 מ"ל)
- 1/4 כוס סוכר וניל (אפשר רגיל)
- 150 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- 4 כפות ממרח ריבת חלב
- 3/4 כוס סוכר
- 150 מ"ל מים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את החומרים היבשים בקערה יחד(אבקת סוכר, אבקת שקדים, קקאו וקמח).
-
02.
מקציפים את הביצים לקצף תפוח ובהיר.
-
03.
במקביל מקציפים את החלבונים (הלבן) ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת לקצף יציב ותפוח.
-
04.
מוסיפים בתנועה קיפולית את הביצים לחלבון, ולאחר מכן את החומרים היבשים.
-
05.
מוזגים את התערובת לתבנית קפיץ בקוטר
-
06.
אופים בטמפרטורה של 160 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך 35 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
אופן הכנת הסירופ: מרתיחים בתוך סיר על הגז את הסוכר והמים.נותנים מעט לסירופ להתקרר.
-
08.
אופן הכנת קצפת השוקולד: מרתיחים את השמנת. לאחר מכן שופכים על גבי השוקולד, ומקציפים עד לתערובת חלקה ויציבה.
-
09.
אופן הכנת קצפת ריבת חלב: שופכים את השמנת לקערה על גבי הריבת חלב, ומקציפים עד לתערובת חלקה ויציבה.
-
10.
אופן הרכבת העוגה: חותכים את הטורט לשני חלקים.
-
11.
מורחים סירופ. (בכדי שטעמי הקצפות יחדרו לטורט וייספגו בו)
-
12.
מזלפים את קצפת השוקולד עם שק זילוף בספירלות בתוך התבנית.
-
13.
מזלפים את הקצפת ריבת חלב באמצע,בין הספירלות.
-
14.
מניחים את התחתית השנייה של העוגה ומורחים סירופ.
-
15.
מורחים על גבי העוגה את הקצפת הלבנה וסוגרים את התבנית עד לסופה.
-
16.
עם הקצפת הלבנה שנשארה מוסיפים מעט צבע מאכל ורוד ומזלפים פרחים/עיגולים מלמעלה וניתן להוסיף קישוטים שונים. (שוקולד מגורד,לסנן קקאו, תותים).