עוגת היער השחור עם דובדבנים
העוגה הקלאסית, למי שמתחשק לו להשקיע

- למסת השוקולד:
 - 8 חלמונים
 - 80 גרם סוכר (1/3 כוס)
 - 8 חלבונים
 - 250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות פחות 1/2 כף)
 - 120 גרם חמאה מומסת קרה
 - 100 גרם קמח (3/4 כוס)
 - 65 גרם קקאו (1/3 כוס)
 - 3 גרם אבקת אפיה (כפית)
 - לקצפת:
 - 300 מ"ל שמת מתוקה (1/4 1 כוסות)
 - 70 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
 - כף אבקת פודינג וניל
 - לדובדבנים:
 - קופסאת דובדבנים משומרים (600 גרם כולל הנוזל)
 - 40 גרם קורנפלור (4 כפות)
 - כף מים
 - לקישוט:
 - שוקולד מריר מגורר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים תנור ל-175 מעלות.
 - 
								02.
								
בקערה בינונית מנפים את הקקאו הקמח ואבקת האפייה ביחד ומניחים בצד.
 - 
								03.
								
בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים וה-80 גרם סוכר ביחד עד לקבלת תערובת תפוחה (בערך כ-5 דקות), בסוף ההקצפה מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עוד כדקה.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
לאחר סיום ההקצפה מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
 - 
								05.
								
מנקים את הקערה ממים ושומנים ומקציפים את החלבונים עם 250 גרם הסוכר הנותר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
 - 
								06.
								
מקפלים את החלבונים לחלמונים ולבסוף מוסיפים את תערובת היבשים: קמח, קקאו ואבקת האפייה ומקפלים עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.
 - 
								07.
								
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-35-40 דקות עד שהטורט יבש ויציב (הוא יהיה יבש מבחוץ אבל עסיסי מבפנים).לאחר סיום האפייה משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה לפחות שעה וממשיכים לקרר לכ-12 שעות במקרר, ניתן גם לתת לעוגה להתקרר בטמפ' החדר כשעה ורק אז לחתוך ולמלא.
טיימר מופעל
 - 
								08.
								
בסיר בינוני מבשלים את הנוזל של הדובדבנים עד לרתיחה.
 - 
								09.
								
פותחים את הקורנפלור עם המים ומערבבים.
 - 
								10.
								
ברגע שהנוזל רתח מעבירים אליו את בלילת הקורנפלור ומערבבים עד להסמכה (זהירות לא לשרוף את הנוזל).
 - 
								11.
								
לאחר שהוא הסמיך, מורידים מן האש ומוסיפים אליו את הדובדבנים ומניחים בצק לקירור.
 - 
								12.
								
לקערת המיקסר מכניסים את כל חומרי הקצפת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
 - 
								13.
								
מוציאים את העוגה מן המקרר וחותכים ל-2 שכבות.על השכבה הראשונה נמרח מחצית מן הקצפת ומעל נפזר את הדובדבנים ונסגור עם השכבה השניה של העוגה.חוזרים על הפעולה שוב ולסיום מקשטים עם השוקולד המגורר.שומרים בקירור עד ל-5 ימים.בתאבון!
 
									

