עוגת היער השחור עם דובדבנים
העוגה הקלאסית, למי שמתחשק לו להשקיע
- למסת השוקולד:
- 8 חלמונים
- 80 גרם סוכר (1/3 כוס)
- 8 חלבונים
- 250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות פחות 1/2 כף)
- 120 גרם חמאה מומסת קרה
- 100 גרם קמח (3/4 כוס)
- 65 גרם קקאו (1/3 כוס)
- 3 גרם אבקת אפיה (כפית)
- לקצפת:
- 300 מ"ל שמת מתוקה (1/4 1 כוסות)
- 70 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
- כף אבקת פודינג וניל
- לדובדבנים:
- קופסאת דובדבנים משומרים (600 גרם כולל הנוזל)
- 40 גרם קורנפלור (4 כפות)
- כף מים
- לקישוט:
- שוקולד מריר מגורר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
02.
בקערה בינונית מנפים את הקקאו הקמח ואבקת האפייה ביחד ומניחים בצד.
-
03.
בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים וה-80 גרם סוכר ביחד עד לקבלת תערובת תפוחה (בערך כ-5 דקות), בסוף ההקצפה מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עוד כדקה.
טיימר מופעל
-
04.
לאחר סיום ההקצפה מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
-
05.
מנקים את הקערה ממים ושומנים ומקציפים את החלבונים עם 250 גרם הסוכר הנותר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
-
06.
מקפלים את החלבונים לחלמונים ולבסוף מוסיפים את תערובת היבשים: קמח, קקאו ואבקת האפייה ומקפלים עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.
-
07.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-35-40 דקות עד שהטורט יבש ויציב (הוא יהיה יבש מבחוץ אבל עסיסי מבפנים).לאחר סיום האפייה משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה לפחות שעה וממשיכים לקרר לכ-12 שעות במקרר, ניתן גם לתת לעוגה להתקרר בטמפ' החדר כשעה ורק אז לחתוך ולמלא.
טיימר מופעל
-
08.
בסיר בינוני מבשלים את הנוזל של הדובדבנים עד לרתיחה.
-
09.
פותחים את הקורנפלור עם המים ומערבבים.
-
10.
ברגע שהנוזל רתח מעבירים אליו את בלילת הקורנפלור ומערבבים עד להסמכה (זהירות לא לשרוף את הנוזל).
-
11.
לאחר שהוא הסמיך, מורידים מן האש ומוסיפים אליו את הדובדבנים ומניחים בצק לקירור.
-
12.
לקערת המיקסר מכניסים את כל חומרי הקצפת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
-
13.
מוציאים את העוגה מן המקרר וחותכים ל-2 שכבות.על השכבה הראשונה נמרח מחצית מן הקצפת ומעל נפזר את הדובדבנים ונסגור עם השכבה השניה של העוגה.חוזרים על הפעולה שוב ולסיום מקשטים עם השוקולד המגורר.שומרים בקירור עד ל-5 ימים.בתאבון!