עוגת מילפיי עם תותים וקצפת | השף הלבן

מילפיי במילוי קצפת ותותים

שכבות בצק עלים אפויות ובינהן קרם ונילי נהדר ותותים (או פרי אהוב אחר), ככה תכינו בקלות את אחד הקינוחים הצרפתים האהובים

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מילפיי קצפת ותותים

המרכיבים ל 5-7:

למילוי ולעיטור:
  • 1 כוס חלב "תנובה"
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי
  • 1 כף תמצית וניל איכותית (עם הגרגירים) או מקל וניל אחד
  • 1 סלסלת תותים (או פרי אהוב אחר)
  • 2 כפות אבקת סוכר לעיטור מעל + 2 כפות נוספות לקרם
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

      פורסים את הבצק על משטח עבודה (חשוב לעבוד עם בצק קר מאוד) וחותכים לרצועות בעובי 10 ס"מ.

  • 02.

      חותכים את רצועות הבצק למלבנים ברוחב שאוהבים, בערך 5 ס"מ, ומניחים את מלבני הבצק על תבנית עם  נייר אפייה. קחו בחשבון שכל 3 מלבנים הם קינוח אחד כך שאתם צריכים  בין 15 או 18 או 21 מבלנים שיספיקו לכמות המילוי פה במתכון.

  • 03.

      מפדרים את מבלני הבצק באבקת סוכר, בשכבה דקה, ומניחים מעל נייר אפייה ותבנית אפייה נוספת שתמנע מהבצק לתפוח מדי.

  • 04.

    אופים בצורה הזאת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהבצקים זהובים. מצננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

      בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל ו-2 כפות אבקת סוכר ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה אבל לא נוקשה מדי.

  • 06.

      מפזרים קוביות תותים ומניחים מעל עד בצק עלים וחוזרים על שכבת הקרם והתותים.

  • 07.

      סוגרים עם בצק עלים נוסף, מפדרים באבקת סוכר ומעבירים למקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.