טארט גבינה מבצק שקדים פריך ומקופלת
טארט מושלם וגבינתי שלא תרצו להפסיק לאכול
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 12/תבנית טארט 26:
לבצק:
- 1 כוס קמח (140 גרם)
- 2 כפות סוכר
- 1/3 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כפות מים קרים
למלית:
- 250 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 מיכל גבינת נפוליאון 16% תנובה
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 3/4 כוס סוכר
- גרידה מחצי לימון
לציפוי:
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 1 כף אבקת סוכר
- 3-4 מקופלות שוקולד שבורות גס
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו K מעבדים את כל חומרי הבצק רק עד לאיחוד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
-
02.
לאחר חצי שעה, מוציאים את הבצק ומשטחים אותו על גבי תבנית הטארט המשומנת (אין צורך לרדד, משטחים אותו עם הידיים ומצמידים היטב גם לדפנות). מחוררים במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות
-
04.
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה עם מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים.
-
05.
אופים את הבצק כ-15 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
06.
יוצקים את מלית הגבינה מעל הבצק האפוי ואפים כ-40 דקות לערך עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
07.
מערבבים את חומרי הציפוי, מורחים על העוגה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים היטב ומקשטים בשברי המקופלת.
הכנת? כאן מדרגים