עוגת גבינה ושוקולד טוקסידו בארבע שכבות | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טוקסידו בארבע שכבות

עשירה, יפיפיה וממכרת: עוגת 4 שכבות שוקולד וגבינה

מאת: שירה קרגילה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טוקסידו בארבע שכבות

המרכיבים ל 12 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לתחתית בראוניז:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2/3 חבילה של 100 גרם חמאה (כ-66 גרם)
  • 1/2 כפית קפה נמס
  • 2 כפות ליקר קפה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס קמח + כף קמח
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
לשכבת גבינה-שוקולד:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל (חצי פחית) חלב מרוכז
  • 2 כפות ליקר אמרטו או ליקר קפה
  • 250 גרם גבינה
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
לשכבת מוס גבינה-וניל:
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי טראפלס:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית קפה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות ליקר אמרטו או ליקר קפה או ברנדי
לקישוט:
  • 50 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

  • 02.

    לתחתית הבראוניז: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ו-66 גרם חמאה - ביחד עם אבקת הקפה, במיקרוגל או בסיר על אש קטנה.

  • 03.

    מערבבים לתוך תערובת השוקולד המומס את הליקר, הסוכר והמלח.

  • 04.

    מוסיפים את הביצים לתערובת - אחת אחת ומערבבים היטב לאחר תוספת כל ביצה. מערבבים פנימה את הקמח (רק עד שהקמח נעלם בעיסה).

  • 05.

    מוסיפים את 50 גרם השוקולד המריר הקצוץ הנוסף, ומערבבים קלות.

  • 06.

    מעבירים את תערובת הבראוניז לתבנית. אופים כ- 17 דקות, או עד שהבראוניז מקבלים מעטה אפוי (להיזהר לא לאפות יותר מדי!).

    טיימר מופעל
    00:17:00
  • 07.

    מאפשרים לבראוניז להצטנן לחום החדר, ורק אז מתחילים בהכנת תערובת הגבינה-שוקולד.

  • 08.

    לשכבת-גבינה-שוקולד– מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות.

  • 09.

    ממיסים יחד 250 גרם שוקולד מריר ו-200 גרם חלב מרוכז בסיר קטן על אש קטנטנה על הכיריים.

  • 10.

    מוסיפים לתערובת השוקולד את הליקר ומערבבים היטב.

  • 11.

    מעבירים 250 גרם גבינה לבנה ו-200 גרם שמנת חמוצה לקערת מערבל. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד, את הביצים, סוכר-הוניל ו-1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 12.

    מעבירים את בלילת הגבינה-שוקולד אל מעל לתחתית הבראוניז המצוננת.

  • 13.

    מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור - כדי לספק לחות במהלך אפיית העוגה.

  • 14.

    אופים את העוגה כ- 35 דקות, או עד שהעוגה נראית אפויה, אם כי מרכזה עדיין מעט רוטט.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 15.

    מניחים לעוגה להצטנן לחום החדר – תחילה בתנור המכובה, ולאחר כ- 20 דקות, מחוץ לתנור.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 16.

    רק אחרי שהעוגה הצטננה לגמרי, מתחילים בהכנת מוס הגבינה:

  • 17.

    למוס גבינה: מקציפים יחד 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 250 גרם גבינה, 1/4 כוס סוכר ו- 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג – עד לקבלת קציפה יציבה.

  • 18.

    מעבירים את מוס הגבינה לתבנית מעל שכבת עוגת הגבינה-שוקולד.

  • 19.

    מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות של כשעה-שעתיים, ורק אח"כ מתחילים בהכנת ציפוי הטראפלס (גנאש שוקולד)..

  • 20.

    לציפוי הטרפאלס: בסיר קטן על אש קטנה ממיסים יחד (תוך ערבוב מתמיד) את השוקולד, השמנת, הקפה והמלח.

  • 21.

    לאחר שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת שוקולד-שמנת אחידה - מוסיפים פנימה את הליקר ומערבבים היטב.

  • 22.

    מאפשרים לגנאש להצטנן לחום החדר, ומוזגים אותו בעדינות מעל קרם הגבינה היציב.

  • 23.

    לקישוט לבבות משוקולד לבן– ממיסים את 50 גרם השוקולד הלבן במיקרוגל (בזהירות. כל כמה שניות להוציא ולוודא שהשוקולד לא נשרף).

  • 24.

    באמצעות כפית – יוצרים עיגולי שוקולד לבן במעגלים על גבי ציפוי השוקולד-טראפלס.

  • 25.

    מעבירים קיסם לאורך כל מעגל של עיגולי שוקולד לבן, באופן כזה שהקיסם יחצה תמיד את העיגולים במרכזם – ומקבלים לבבות.

  • 26.

    מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים ללילה שלם לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(89)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.