עוגת גבינה באסקית
נשרפה העוגה? מצוין! דור משה עם מתכון קל וטעים לעוגת גבינה באסקית: "שרופה" ומקורמלת מבחוץ, אך נימוחה, קרמית ומפנקת מבפנים. מתכון שכל אחד יכול להכין

המרכיבים ל עוגה אחת:
- 900 גרם גבינת שמנת 25% "נפוליאון" בטעם טבעי
- 1 ו-¾ כוסות (350 גרם) סוכר
- 6 ביצים + 2 חלמונים בגודל L
- 1 ו-¾ כוסות (435 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- חצי כפית מלח
- ⅓ כוס (45 מ"ל) קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
-
02.
בקערת מיקסר מניחים את גבינת השמנת והסוכר ומערבלים באמצעות בלון ההקצפה עם לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ביצה אחת בכל פעם, ורק כאשר היא נטמעת מוסיפים את הביצה הנוספת.
-
03.
מוסיפים פנימה את השמנת, המלח, הקמח ותמצית הוניל ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
מרפדים תבנית בנייר אפייה - פשוט מניחים נייר באמצע התבנית, כך שהשוליים יבצבצו. יוצקים פנימה את הבלילה.
-
05.
אופים למשך 40-50 דקות, עד ששולי העוגה מתחילים להישרף והיא זהובה מאוד.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים לחלוטין ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת ופירות יער. שומרים אותה במקרר, אך מומלץ להגיש בטמפ' החדר.
-
07.
בתאבון!