טירמיסו פירות יער
הקינוח שיפתיעו את כולם: אפרת ליכטנשטט עם גרסה יצירתית ופירותית לקינוח הטירמיסו האהוב. לא תאמינו כמה המתכון הזה קל וטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל5-6 מנות:
- חבילת בישקוטים
- ½ כוס חלב תנובה
- 1 כפית תמצית וניל
לקרם גבינה:
- 2 מיכלים (500 מ״ל סה״כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאד
- 2 גביעים (500 מ״ל סה״כ) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- ⅓ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לפירות:
- 250-350 גרם תותים ואוכמניות (טריים או קפואים)
גודל תבנית: תבנית בגודל 18/30 ס״מ
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מרכיבי שכבת הקרם ומקציפים לקרם אחיד ויציב. מתחילים מהקצפה איטית כדי שהחומרים יתאחדו והגבינה תתרכך.
-
02.
מחממים מעט את החלב במיקרוגל - רק טיפה שיהיה פושר. מוסיפים את הוניל.
-
03.
טובלים כל בישקוט בחלב ומסדרים בתחתית התבנית.
-
04.
מניחים על הבישקוטים חצי מהקרם ומורחים אותו לשכבה אחידה.
-
05.
מפזרים תותים ופירות יער בשפע.
-
06.
טובלים שוב ביסקוויטים בחלב ומניחים על הפירות, ושוב מורחים את המחצית השנייה של הקרם.
-
07.
הפסקת קירור והתייצבות עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות שעתיים.
-
08.
לפני ההגשה, מקשטים בשכבת הפירות העליונה כדי שישארו טריים ויפים.
-
09.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים