גירסה עדכנית וטרנדית לעוגת דבש
עוגת המספרים בגרסת ראש השנה – בצק פריך עם דבש וקינמון, מילוי על בסיס שמנת ועיטורים של תאנים, רימונים ודבש. טעימה כמו שהיא יפה. חגיגית במיוחד.

המרכיבים ל 12-15:
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% "תנובה", בטמפרטורת החדר
 - 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
 - 3 כפות אבקת סוכר
 
- 4 תאנים טריות
 - 1/4 כוס גרעיני רימון
 - פרחי מאכל
 - דבש
 
- 125 גרם חמאת "תנובה" רכה
 - 1/2 כוס סוכר חום
 - 1 ביצה
 - 1/3 כוס דבש
 - 3 כוסות קמח
 - 1/3 כפית סודה לשתיה
 - 1/3 כפית אבקת אפיה
 - 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון (לא הכרחי)
 - 1 כפית קינמון
 - 1/2 כפית מלח
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
שמים במעבד מזון חמאה סוכר ביצה ודבש ומעבדים לעיסה אחידה אוורירית. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים לבצק גושי.
 - 
								02.
								
אוספים את הבצק ל-2 כדורים משטחים מעט, עוטפים נילון ומצננים במקרר 30 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
פורסים נייר אפיה, מעבירים אליו כדור בצק ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
 - 
								04.
								
מניחים על הבצק את השבלונה.
 - 
								05.
								
מצ"ב הוראות הכנת שבלונה בצורת רימון:
 - 
								06.
								
מוצאים ברשת איור מתאים למשל פה. מעלים את האיור לדף וורד ומתאימים לגודל העמוד ( 4A ) או אם רוצים עוגה גדולה - על פני 2 עמודים. מדפיסים, גוזרים סביב וגוזרים גם עיגול פנימי כך שיווצר רימון טבעת.
 - 
								07.
								
בעזרת סכין חדה חותכים סביב השבלונה.
 - 
								08.
								
מסירים את השבלונה ומעבירים את הבצק עם נייר האפיה לתבנית הפוכה.
 - 
								09.
								
מסירים את עודפי הבצק (ניתן לרדד ולקרוץ ממנו עוגיות). מצננים במקרר 20 דקות. חוזרים על הפעולות עם כדור הבצק השני.
טיימר מופעל
 - 
								10.
								
מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים כ 10 דקות עד שהבצק יבש ומזהיב בשוליים. חוזרים על הפעולה כך שיש 2 רימוני בצק אפויים. מצננים לגמרי את הבצק האפוי.
טיימר מופעל
 - 
								11.
								
מכינים את הקרם: שמים בקערת הקצפה את גבינת השמנת, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אוורירי ויציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.
 - 
								12.
								
מזלפים טיפות גדולות של קרם על פני הבצק
 - 
								13.
								
מכסים בשכבה השניה של בצק ומזלפים שכבת קרם נוספת.
 - 
								14.
								
מניחים על הקרם פירות, עוגיות ופרחי מאכל.
 - 
								15.
								
מזלפים דבש.
 - 
								16.
								
מגישים או מאחסנים במקרר מכוסה עד להגשה.
 
									

