סחלב קר בסירופ מי ורדים ופיסטוק חלבי
מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד – העיקר שיהיה מתוק!

המרכיבים ל 6 מנות:
- 2 שקיות אבקת סחלב מוכן ( 112 גרם ביחד )
- 2 כוסות חלב תנובה
- 2 מכלים שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- כפית תמצית מי ורדים
- 80 גרם פיסטוק חלבי מקולף קלוי וקצוץ דק
הוראות הכנה:
-
01.
אופןההכנה:
-
02.
שמים את אבקת הסחלב בסיר מוסיפים חלב ושמנת ובוחשים. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה בעזרת מטרפה ידנית 5 דקות. מסירים מהאש ויוצקים לגביעי זכוכית. מצננים מספר שעות.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בסיר קטן סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסירופ מסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מי ורדים, מערבבים, מצננים ומקררים היטב.
-
04.
לפני ההגשה, יוצקים על הסחלב הקר מעט מהסירופ מעטרים בפיסטוק חלבי ומגישים. לגיוון - אפשר לעטר את המנה בצימוקים בהירים מושרים בברנדי למשך שעתיים.