מתכון עוגת בלינצ'ס בקרם תפוז | השף הלבן

עוגת בלינצ'ס בקרם תפוז

עוגת בלינצ'ס טעימה וממכרת עם קרם תפוז וצימוקים, מתאימה גם לחג השבועות

מאת: תר פרטי - במטבח עם שפרה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת בלינצ'ס בקרם תפוז

המרכיבים ל מנות 15:

  • 1 חב` עלי בלינצ`ס מוכנים של מעדנות
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 5 כפות ליקר תפוזים
  • 2 חבילות גבינת טוב טעם
  • 1 חבילת גבינת ריקוטה
  • 1 שמנת חמוצה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית רכז תפוזים קפוא
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 30 גרם חמאה מומסת
לרוטב התפוזים:
  • 1 שמנת בישול 15%
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף רכז תפוז קפוא
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • חצי כוס חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הצימוקים בקערה ויוצקים מים רותחים פנימה. ממתינים 2-3 דקות, מסננים ומוסיפים לקערה את ליקר התפוזים ל-15 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מערבבים היטב את כל חומרי המילוי למעט החמאה. מוסיפים את התערבות לצימוקים ומערבבים.

  • 03.

    פורסים עלה בלינצ'ס ומעליו מורחים כף אחת מהבלילה ומגלגלים לצורת גליל. מסדרים בתבנית בשתי שכבות. מורחים את הגלילים בחמאה המוממסת ושומרים במקרר לכמה שעות. אופן הכנת הקרם:

  • 04.

    שמים את החלב והשמנת בסיר, מוסיפים את גרודת הלימון ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס החלב ומוסיפים לחלב הרותח. מערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך. מוסיפים את הרכז והליקר, מכסים היטב בניילון נצמד.

  • 06.

    לפני ההגשה מחממים תנור ל-170 מעלות, שופכים את הקרם על עוגת הבלינצ'ס, אופים כ-20 דקות עד השחמה קלה אפשר להגיש את הבלינצ`ס מסודרים אחד ליד השני כרגיל ולא אחד על השני כמו עוגה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.