קלצונה מתוק במילוי מסקרפונה ושוקולד - טעים וקל להכנה | השף הלבן

קלצונה מתוק במילוי מסקרפונה ושוקולד

בדיוק כמו במסעדה! מתכון לקינוח מתקתק ושוקולדי שאי אפשר לעמוד בפניו: קלצונה במילוי מסקרפונה ושוקולד

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קלצונה מתוק במילוי מסקרפונה ושוקולד
צילום: עומר ישכיל עיצוב: עומר ישכיל

המרכיבים ל 6 יחידות:

לבצק:
  • חצי קילו (500 גרם) קמח פיצה או לחם
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 300 מ״ל מים פושרים
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • כף שמן זית
למילוי:
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • ממרח שוקולד מכל סוג שאוהבים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דק עד להיווצרות בצק חלק, אחיד וגמיש. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים למשך שעה עד להכפלת נפח הבצק.

  • 02.

    מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות, מכדררים לכדורים ומתפיחים פעם נוספת כחצי שעה.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום של 240 מעלות טורבו

  • 04.

    מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים בצד אחד של הקלצונה כף גדושה מסקרפונה ושתי כפות ממרח שוקולד, מורחים היטב על חצי העיגול ומקפלים לחצי על המילוי.

  • 05.

    מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג, מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש כ-10 דקות או עד שהקלצונה זהוב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.