קליצוניה - מאפה מתוק ממולא גבינה | השף הלבן

קליצוניה – מאפה מתוק ממולא גבינה

מעין מיני פאי גבינה אישי עם ארומת תפוז ומילוי קרמי נהדר של גבינה בסגנון יוגורט יווני (שמתפקד מעולה גם כמילוי לאוזני המן..)

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קליצוניה - מאפה מתוק ממולא גבינה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל32 יחידות:

  • לבצק:
  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • 1/2 כוס יוגורט 3% תנובה
  • 1/2 ביצה טרופה
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון או קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 ק"ג (1/2 3 כוסות+1 כף) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • קורט מלח
למילוי:
  • 2 מיכלים גבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני 25% "פיראוס"
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף קמח
  • להברשה: 1/2 ביצה טרופה עם 1 כף מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק: טורפים שמן, יוגורט, ביצה, מיץ, וניל, קליפת לימון או תפוז וסוכר. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לבצק אחיד. מניחים ל 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    בנתיים טורפים את מרכיבי המילו.

  • 03.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קורצן קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. שמים בכל עיגול כפית גדושה מילוי ומהדקים סביב את השוליים ב-6 נקודות כך שנוצרת "גדר" סביב מילוי הגבינה.

  • 04.

    שמים את הקליצוניות בתבנית ואופים 25 דקות עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר וקינמון.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)