קליצוניה – מאפה מתוק ממולא גבינה
מעין מיני פאי גבינה אישי עם ארומת תפוז ומילוי קרמי נהדר של גבינה בסגנון יוגורט יווני (שמתפקד מעולה גם כמילוי לאוזני המן..)
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל32 יחידות:
- לבצק:
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1/2 כוס יוגורט 3% תנובה
- 1/2 ביצה טרופה
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון או קליפת תפוז מגוררת
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 ק"ג (1/2 3 כוסות+1 כף) קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קורט מלח
למילוי:
- 2 מיכלים גבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני 25% "פיראוס"
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כף קמח
- להברשה: 1/2 ביצה טרופה עם 1 כף מים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: טורפים שמן, יוגורט, ביצה, מיץ, וניל, קליפת לימון או תפוז וסוכר. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לבצק אחיד. מניחים ל 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
בנתיים טורפים את מרכיבי המילו.
-
03.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קורצן קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. שמים בכל עיגול כפית גדושה מילוי ומהדקים סביב את השוליים ב-6 נקודות כך שנוצרת "גדר" סביב מילוי הגבינה.
-
04.
שמים את הקליצוניות בתבנית ואופים 25 דקות עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים. אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר וקינמון.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים