מתכון סופגניות מיני אפויות בציפוי שוקולד | השף הלבן

סופגניות מיני אפויות בציפוי שוקולד

את סופגניות המיני אפשר להכין גם בגרסה אפויה טעימה לא פחות מזו המטוגנת. אפשר לטגן חצי מכמות הסופגניות ולאפות את השאר.

סופגניות מיני אפויות בציפוי שוקולד מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופגניות מיני אפויות בציפוי שוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל80 יחידות:

  • ¾2-1 כוסות (250-220 גרם) קמח
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
  • 40 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ½ כוס חלב "תנובה" פושר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף קוניאק או וויסקי
  • 20 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 2 כפות אבקת סוכר
להגשה ולציפוי:
  • כ־80 קיסמי עץ באורך בינוני
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כף דבש
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כף קוניאק או וויסקי
  • קוקוס טחון לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים ¾1 כוסות קמח, סוכר וניל ושמרים בקערת המיקסר. מוסיפים 40 גרם חמאה, חלב, ביצה וקוניאק ולשים במשך 8-7 דקות - מוסיפים מהקמח הנותר לפי הצורך כדי לקבל בצק רך, גמיש וחלק שכמעט לא נדבק לידיים. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר והופכים אותו על משטח עבודה מקומח קלות. מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3 ס"מ ומסדרים אותם ב־2 תבניות מרופדות בנייר אפייה - משאירים רווחים בין עיגולי הבצק כדי שיהיה לסופגניות מקום לתפוח. אוספים את שאריות הבצק, לשים היטב לבצק חלק, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים. משהים להתפחה עד שעיגולי הבצק מכפילים את נפחם.

  • 03.

    מברישים את עיגולי הבצק התפוחים בחמאה מומסת (נזהרים לא להפיל את הבצק) ובוזקים עליהם שכבה נדיבה של אבקת סוכר.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות - רצוי בתכנית טורבו כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד). אופים את הסופגניות במשך 12 דקות עד שהם תפוחות וזהובות. מחליפים את מקים התבניות – עליונה למטה ותחתונה למעלה) אחרי 8 דקות אפייה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 05.

    מכינים את ציפוי השוקולד. שמים שוקולד קצוץ, דבש ושמנת בקערה ומחממים במיקרוגל במשך 60-40 שניות - מערבבים פעמיים במהלך החימום (אפשר גם להרתיח את השמנת בסיר ולצקת על השוקולד והדבש). טורפים לתערובת חלקה ומבריקה. בוחשים פנימה קוניאק או וויסקי.

  • 06.

    נועצים קיסם בכל אחת מהסופגניות. מגישים את הסופגניות לצד קערה של ציפוי השוקולד וקערית של קוקוס טחון לעיטור. אוחזים בקיסם, טובלים את הסופגנייה עד מחציתה בציפוי השוקולד ואחר כך בקוקוס ואוכלים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)