גאלט גבינה וענבים מבצק כוסמין
רוצים להכין מאפה מתוק בריא יותר לאירוח? קבלו מתכון מצוין של אפרת ליכטנשטט למאפה כפרי עם גבינות רזות ובצק שמכינים מקמח כוסמין מלא ויוגורט.

המרכיבים ל 8 מנות:
- 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
- 100 מ"ל יוגורט תנובה BIO 3% שומן
- 1 כפית מלח
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת כנען תנובה
- 100 גרם גבינה לבנה תנובה 5% שומן
- 2 כפות קמח
- 1 ביצה
- 300 גרם ענבים אדומים וירוקים
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הבצק עם כך ואז עוברים ללוש עם הידיים, עד שהוא הופך לגוש בצק. אם מרגישים שהבצק יבש מידי אפשר להוסיף כפית יוגורט.
-
02.
עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של שעה לפחות.
-
03.
מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל החומרים מלבד הענבים.
-
04.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו ליריעה עגולה גדולה בעובי 1-2 ס"מ. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
-
05.
משאירים שוליים של 3-5 ס"מ ובמרכז מניחים את המלית ועליה מפזרים ענבים.
-
06.
מקפלים את השוליים שהשארנו על המלית.
-
07.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה.
-
08.
בתאבון!