גאלט גבינה – השילוב האולטימטיבי עם ענבים | השף הלבן

גאלט גבינה וענבים מבצק כוסמין

רוצים להכין מאפה מתוק בריא יותר לאירוח? קבלו מתכון מצוין של אפרת ליכטנשטט למאפה כפרי עם גבינות רזות ובצק שמכינים מקמח כוסמין מלא ויוגורט.

מאפה גבינה עם קוטג' ויוגורט מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה עם קוטג' ויוגורט
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 מנות:

לבצק:
  • 1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 100 מ"ל יוגורט תנובה BIO 3% שומן
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת כנען תנובה
  • 100 גרם גבינה לבנה תנובה 5% שומן
  • 2 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • 300 גרם ענבים אדומים וירוקים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות מיץ לימון
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הבצק עם כך ואז עוברים ללוש עם הידיים, עד שהוא הופך לגוש בצק. אם מרגישים שהבצק יבש מידי אפשר להוסיף כפית יוגורט.

  • 02.

    עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של שעה לפחות.

  • 03.

    מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל החומרים מלבד הענבים.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו ליריעה עגולה גדולה בעובי 1-2 ס"מ. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.

  • 05.

    משאירים שוליים של 3-5 ס"מ ובמרכז מניחים את המלית ועליה מפזרים ענבים.

  • 06.

    מקפלים את השוליים שהשארנו על המלית.

  • 07.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)