בומבולוני במילוי קרם מסקרפונה
הכירו את הבומבולוני: סופגניות איטלקיות עשירות ורכות במיוחד בציפוי סוכר. סידרנו לכם את הגרסה של נטלי לוין במילוי מסקרפונה וניל מפנק במיוחד
המרכיבים ל20-25 יחידות מיני בומבולוני:
- 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 1 שקיק (11 גרם) שמרים יבשים
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 3 ביצים L
- 50 גרם חמאה רכה
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב תנובה
- ½ כפית מלח
- 1 ליטר שמן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
הוראות הכנה:
-
01.
בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, קליפת לימון, ביצים, חמאה, חלב ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך 10-12 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
טיימר מופעל
-
02.
מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך 1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו.
-
03.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.
-
04.
מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית או מגש מרופד בנייר אפייה משומן היטב.
-
05.
מכסים ומתפיחים את עיגולי הבצק במשך 25-45 דקות או עד שהם תפוחים.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים שמן בסיר רחב עד לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
07.
מטגנים את הסופגניות במשך 2-3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים לנייר סופג ומיד מגלגלים בסוכר לציפוי החלק החיצוני.
-
09.
מלית קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, פודינג ווניל ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
-
10.
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
-
11.
מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ.
-
12.
יוצרים חור קטן בצד של הבומבולוני וממלאים בקרם בנדיבות.
-
13.
מגישים מיד. בתאבון!