קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך | השף הלבן

קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קנלוני גבינות וחצילים בציפוי פריך

המרכיבים ל10:

מצרכים:
  • 1 חבילת קנלוני
  • 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • 1 חבילה כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 5-6 שיני שום קצוצות
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 חבילה בזיליקום
  • 5 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
  • 1-2 כפות פירורי לחם
  • 200 גרם פטריות פורטובלו
  • 20 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
לציפוי הפריך:
  • 200 גרם פירורי לחם מופחתי נתרן
  • 1 גביע קוטג' תנובה מופחת נתרן 5%
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום מגוררות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • עלים מ 3-4 גבעולי טימין קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מתבלים את קוביות החציל בפלפל שחור, 3 שיני שום קצוצות וכף שמן זית. צולים בתנור עד שהחציל צלוי היטב.

  • 03.

    בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות הבסיסי (לפי מתכון נפרד). מתבלים את רוטב העגבניות: בסיר קטן, מאדים את שיני השום הקצוצות בשמן הזית.

  • 04.

    מוסיפים לרוטב העגבניות את האורגנו/טימין. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.

  • 06.

    יוצקים מעט רוטב לכיסוי תחתית התבנית.

  • 07.

    ממלאים את גלילי הקנלוני במילוי ומסדרים בתבנית.

  • 08.

    מכסים את הגלילים ברוטב, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום ואופים במשך כחצי שעה.

  • 09.

    בינתיים, מכינים את ה"קראסט" – הציפוי: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל החומרים לציפוי עד קבלת פירורים.

  • 10.

    מוציאים את הקנלוני מהתנור, מסירים את הכיסוי ומצפים בפירורים.

  • 11.

    מחזירים לתנור למשך כ-10 דקות נוספות או עד שהפירורים מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 12.

    להגשה: יוצקים מעט מהרוטב לתחתית הצלחת ומעליו מניחים בזהירות את הקנלוני.

הכנת? כאן מדרגים
(0)