מאפה פסטה, בשמל ובצלים בצבעים
גירסה מדליקה ומשודרגת למאפה הפסטה הקבוע והפעם עם שלושה סוגי בצלים ומוקרם עם רוטב שמנת ופרמזן. מתאים מאד לארוחת ערב – סלט ליד ואתם מסודרים

המרכיבים ל 6-8:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה בצורה שאוהבים
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1 כפית מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 2 ביצים
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 100 גרם פתיתי גבע-פרמזן קולקשן
- 20 גרם חמאה תנובה
- 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.
-
02.
מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
03.
מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.
-
04.
בסיר עמוק מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה.
-
05.
מסננים את הפסטה לאחר הבישול .
-
06.
בסיר קטן מניחים שמנת לבישול ואת שלושת סוגי הבצלים, מבשלים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
07.
בקערה טורפים יחד את הביצים, התבלינים ורוטב הבשמל, מוסיפים תוך כדי ערבוב את רוטב השמנת עם הבצלים ומערבבים היטב.
-
08.
מוסיפים את הפסטה למסה ומערבבים.
-
09.
מניחים בתבנית אפייה מלבנית, או עגולה משומנת מעט.
-
10.
מפזרים מעל פתיתי גבינת גבע-פרמזן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 25 דקות, או עד הזהבה.
טיימר מופעל