מאפה פסטה, בשמל ובצלים בצבעים | השף הלבן

מאפה פסטה, בשמל ובצלים בצבעים

גירסה מדליקה ומשודרגת למאפה הפסטה הקבוע והפעם עם שלושה סוגי בצלים ומוקרם עם רוטב שמנת ופרמזן. מתאים מאד לארוחת ערב – סלט ליד ואתם מסודרים

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פסטה, בשמל ובצלים בצבעים
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה בצורה שאוהבים
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 100 גרם פתיתי גבע-פרמזן קולקשן
להכנת רוטב בשמל:
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.

  • 04.

    בסיר עמוק מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה.

  • 05.

    מסננים את הפסטה לאחר הבישול .

  • 06.

    בסיר קטן מניחים שמנת לבישול ואת שלושת סוגי הבצלים, מבשלים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 07.

    בקערה טורפים יחד את הביצים, התבלינים ורוטב הבשמל, מוסיפים תוך כדי ערבוב את רוטב השמנת עם הבצלים ומערבבים היטב.

  • 08.

    מוסיפים את הפסטה למסה ומערבבים.

  • 09.

    מניחים בתבנית אפייה מלבנית, או עגולה משומנת מעט.

  • 10.

    מפזרים מעל פתיתי גבינת גבע-פרמזן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 25 דקות, או עד הזהבה.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.