בייקד זיטי
פשטידת פסטה קלה להכנה ומשביעה, ניתנת להכנה עם סוגים שונים של פסטה וסוגים שונים של גבינות ותוספות
המרכיבים ל6 מנות:
- 2 שיני שום קלופות ופרוסות
- 2 קופסאות שימורים (600 גרם) של עגבניות מרוסקות
- 1.5 כפיות מלח
- 1 כף סוכר
- 180 גרם ( 3/4 כוס) גבינה לבנה רכה 5% שומן תנובה
- 160 גרם פתיתי גבינת מוצרלה 20% קולקשן
- 160 גרם פתיתי גבינת ״עמק״ למאפים
- 120 גרם פתיתי גבינת גבע / פרמזן 23% מקולקשן לשף הלבן
- מעט חמאת תנובה לשימון התבנית
- 2 חלמונים
- 100 מ״ל ( 1/3 כוס + 1 כף) שמנת לבישול 15%, "השף הלבן"
- 500 גרם פסטה פנה
- 5 ליטר מים
- 5 כפות מלח
- 45 מ״ל (3 כפות) שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש תנור לחום בינוני (160 מעלות צלזיוס).
-
02.
מרתיחים 5 ליטר מים עם 5 כפות מלח.
-
03.
מכניסים את הפסטה לסיר המים ומבשלים לפיהוראות היצרן (לרוב כ-10 דקות), עד שהפסטה אל דנטה.
טיימר מופעל
-
04.
מסננים את הפסטה.
-
05.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את השום הפרוס עד שהוא מזהיב וארומתי.
-
06.
מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והסוכרומבשלים עוד 4־ 5 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
שמים בקערה גדולה את הפסטה, יוצקים מעליה את רסק העגבניותומערבבים היטב.
-
08.
מוסיפים את הגבינה הלבנה. מערבבים ביחד את כלהגבינות ומוסיפים חצי מהכמות לתוך הפסטה. מערבבים.
-
09.
משמנים תבנית עם קצת חמאה. מעבירים את הפסטה לתבנית המשומנת ומפזרים ומשטחים אותה.
-
10.
לוקחים את יתר הגבינות ומוסיפים להם 2 חלמונים ואת השמנת לבישול.
-
11.
יוצקים על הפסטה ומכסים בנייר אלומיניום.
-
12.
אופים כ־20 דקות.
טיימר מופעל
-
13.
מסירים את הכיסוי ומעבירים לחום עליון ואופים עוד5 דקות או עד שהציפוי זהוב.
טיימר מופעל