מתכון חצילונים קלויים במילוי חמד, אגוזים ודלעת | השף הלבן

חצילונים קלויים במילוי חמד, אגוזים ודלעת

מנה נפלאה לאירוח שגם אפשר להכין מראש! חצילונים קלויים במילוי גבינת חמד, דלעת ואגוזי מלך שכל אחד יכול להכין בחצי שעה של עבודה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חצילונים קלויים במילוי חמד, אגוזים ודלעת

המרכיבים ל4-5 מנות:

  • 8-10 חצילונים קטנים, מוצקים
  • 200 גרם דלעת
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 200 גרם גבינת חמד מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממיםתנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מנקביםאת החצילונים ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.

  • 03.

    צוליםאת החצילונים במשך כ-15-25 דקות או עד שהם נקלים ומתרככים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    חוציםאת החצילונים ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.

  • 05.

    חותכיםאת הדלעת לקוביות קטנות ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 06.

    מתבליםבשמן זית, מלח, פלפל וחומץ בלסמי וצולים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שקוביות הדלעתמתרככות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    בקערהגדולה מערבבים יחד את קוביות הדלעת, אגוזי המלך והגבינה לתערובת אחידה.

  • 08.

    ממלאיםאת החצילונים בתערובת ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

  • 09.

    0001pt; direction: rtl; unicode-bidi: embed;">שדרוג קטן לחצילונים קלויים – במקום להגיש שוב עם טחינה או יוגורט, נסו פעם למלא את החצילונים בתערובת של דלעת, אגוזים וגבינת חמד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)