מתכון גלילי חציל במילוי גבינות | השף הלבן

גלילי חציל במילוי גבינות

גלילי חציל במילוי גבינות, נשנוש שגונב את ההצגה, מנה ראשונה מובחרת וטעימה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילי חציל במילוי גבינות

המרכיבים ל20 גלילים:

  • 2 חצילים מוארכים חתוכים לפרוסות אורכיות בעובי 1/2 ס"מ
  • מלח
  • 1/4 כוס שמן קנולה
למלית:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
  • 1/2 קובייה (125 גרם) גבינה בולגרית מעודנת 5% מגוררת דק
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 3 כפות עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את החציל: ממליחים את פרוסות החציל ומשהים כ-20 דקות. שוטפים ומייבשים היטב במגבת נייר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מחממים מחבת מחורצת על להבה גבוהה, מברישים צד אחד של החציל בשמן ומניחים במחבת עם הצד המוברש כלפי מטה.

  • 03.

    מברישים את הצד הפונה מעלה ומטגנים על להבה גבוהה 3-2 דקות עד שהחציל מתרכך מעט ומקבל פסי חריכה שחומים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    הופכים ומטגנים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת פסים גם בצד השני. מוציאים לצלחת ומצננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    אפשר להכין עד יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר.

  • 06.

    מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית ושומרים בכלי אטום במקרר.

  • 07.

    מרכיבים את המנה: מניחים על פרוסת חציל כף מלית ומגלגלים לגליל.

הכנת? כאן מדרגים
(204)