קולוטיקטייה טיגניטה - קישואים עם פטה עיזים ועגבניה | השף הלבן

קולוטיקטייה טיגניטה

מנה ראשונה או נשנוש מעולה. נמנעים מטיגון? צלו את הקישואים בתנור עם קצת מלח, פלפל ושמן זית והגישו כמו במתכון – עם פטה עיזים מפוררת, עגבניות מגוררות ואורגנו.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קולוטיקטייה טיגניטה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

  • 1/2 כוס קמח
  • 3-4 זוקיני או קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות של 1/2 ס"מ
  • קורט מלח
  • 150 גרם פטה עיזים 16% או פטה כבשים 5% פיראוס מפוררת
  • 2 עגבניות מגוררות גס
  • בצל ירוק קצוץ או אורגנו טרי קצוץ
  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הקמח בצלחת רחבה. בוזקים על פרוסות הקישואים מעט מלח. ממתינים כמה דקות שיתחילו להגיר נוזלים וטובלים בקמח משני הצדדים.

  • 02.

    מחממים שמן חצי עמוק (1 ס"מ שמן) ומטגנים את פרוסות הקישואים משני הצדדים 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 03.

    מעבירים את פרוסות הקישואים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פטה, עגבניות מגוררות ובצל ירוק או אורגנו טרי ומגישים.* למנה ללא גלוטן החליפו את הקמח בקמח תירס דק להכנה מהירה

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.