קולוטיקטייה טיגניטה - קישואים עם פטה עיזים ועגבניה | השף הלבן

קולוטיקטייה טיגניטה

מנה ראשונה או נשנוש מעולה. נמנעים מטיגון? צלו את הקישואים בתנור עם קצת מלח, פלפל ושמן זית והגישו כמו במתכון – עם פטה עיזים מפוררת, עגבניות מגוררות ואורגנו.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קולוטיקטייה טיגניטה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 1/2 כוס קמח
  • 3-4 זוקיני או קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות של 1/2 ס"מ
  • קורט מלח
  • 150 גרם פטה עיזים 16% או פטה כבשים 5% פיראוס מפוררת
  • 2 עגבניות מגוררות גס
  • בצל ירוק קצוץ או אורגנו טרי קצוץ
  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הקמח בצלחת רחבה. בוזקים על פרוסות הקישואים מעט מלח. ממתינים כמה דקות שיתחילו להגיר נוזלים וטובלים בקמח משני הצדדים.

  • 02.

    מחממים שמן חצי עמוק (1 ס"מ שמן) ומטגנים את פרוסות הקישואים משני הצדדים 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מעבירים את פרוסות הקישואים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פטה, עגבניות מגוררות ובצל ירוק או אורגנו טרי ומגישים.* למנה ללא גלוטן החליפו את הקמח בקמח תירס דק להכנה מהירה

הכנת? כאן מדרגים
(0)