פריטטה עם ירקות ומוצרלה
ארוחת ערב במחבת אחת: פריטטה עשירה עם ירקות וגבינת מוצרלה שמוסיפה טעם נהדר והקרמה מעולה. את הירקות ניתן לשנות בהתאם לירקות שיש לכם במקרר
המרכיבים ל4 מנות:
- תפוח אדמה בינוני
- 3 כפות שמן זית
- ½1 חבילת פטריות פרוסות גס
- 3 שיני שום פרוסות
- ½ ברוקולי בינוני חתוך לפרחים קטנים
- מלח ופלפל שחור
- ¼ כוס חלב תנובה
- 5 ביצים בגודל L
- ½ כוס פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 3 עשבי תיבול קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך, אך עדיין לא מוכן לחלוטין. מצננים וחותכים לקוביות קטנות.
-
02.
חולטים את הברוקולי במים רותחים למשך 5 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
03.
במחבת גדולה שעמידה לחום תנור מחממים שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות ורוב הנוזלים שלהן הצטמצמו.
-
04.
מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את הברוקולי ואת תפוח האדמה ומבשלים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
-
07.
בקערה גדולה טורפים את החלב, הביצים, הגבינה ועשבי התיבול ומוסיפים פנימה את תכולת המחבת. מערבבים היטב ומעבירים חזרה למחבת.
-
08.
מבשלים עם מכסה סגור למשך 5-10 דקות, עד שהחלק התחתון מזהיב.
טיימר מופעל
-
09.
מפזרים מעל חופן פתיתי מוצרלה ומעבירים לתנור.
-
10.
אופים עד שהפריטטה מתייצבת במרכז ומגישים.
-
11.
בתאבון!