פריטטה עם ירקות ומוצרלה- טעים וקל להכנה | השף הלבן

פריטטה עם ירקות ומוצרלה

ארוחת ערב במחבת אחת: פריטטה עשירה עם ירקות וגבינת מוצרלה שמוסיפה טעם נהדר והקרמה מעולה. את הירקות ניתן לשנות בהתאם לירקות שיש לכם במקרר

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה עם ירקות ומוצרלה
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל4 מנות:

  • תפוח אדמה בינוני
  • 3 כפות שמן זית
  • ½1 חבילת פטריות פרוסות גס
  • 3 שיני שום פרוסות
  • ½ ברוקולי בינוני חתוך לפרחים קטנים
  • מלח ופלפל שחור
  • ¼ כוס חלב תנובה
  • 5 ביצים בגודל L
  • ½ כוס פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 3 עשבי תיבול קצוצים
גודל תבנית: מחבת עם ידית מתאימה לתנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך, אך עדיין לא מוכן לחלוטין. מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

  • 02.

    חולטים את הברוקולי במים רותחים למשך 5 דקות ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    במחבת גדולה שעמידה לחום תנור מחממים שמן זית על להבה בינונית. מטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות ורוב הנוזלים שלהן הצטמצמו.

  • 04.

    מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוסיפים את הברוקולי ואת תפוח האדמה ומבשלים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

  • 07.

    בקערה גדולה טורפים את החלב, הביצים, הגבינה ועשבי התיבול ומוסיפים פנימה את תכולת המחבת. מערבבים היטב ומעבירים חזרה למחבת.

  • 08.

    מבשלים עם מכסה סגור למשך 5-10 דקות, עד שהחלק התחתון מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מפזרים מעל חופן פתיתי מוצרלה ומעבירים לתנור.

  • 10.

    אופים עד שהפריטטה מתייצבת במרכז ומגישים.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)