לביבות תרד, פטה וצנוברים עם מטבל צזיקי | השף הלבן

לביבות תרד, פטה וצנוברים עם מטבל צזיקי

לביבות תרד וגבינת פטה נפלאות עם שידרוג מהיר בעזרת מטבל צזיקי עם שמנת חמוצה

מאת: אלונה זוהר
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תרד, פטה וצנוברים עם מטבל צזיקי
צילום: אלונה זוהר עיצוב: אלונה זוהר

המרכיבים לכ-25 לביבות:

רכיבים ללביבות:
  • 400 גרם (אחרי בישול) תרד, חלוט ומסונן היטב מנוזלים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 50 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס", מפוררת
  • 2 כפות צנוברים קלויים (לטגן על מחבת ללא שמן עד שיקבלו צבע ענברי)
  • 1/2 כפית מלח
רכיבים לצזיקי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 6 כפות חלב
  • 1 מלפפון בינוני
  • 1 כף לימון
  • גרידה מחצי לימון
  • 1 כפית נענע מיובשת
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הלביבות:

  • 02.

        קוצצים את התרד בעזרת סכין.

  • 03.

        מערבבים את כל הרכיבים עד איחוד.

  • 04.

        מניחים את התערובת למנוחה של 10 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

        יוצרים לביבות שטוחות וומטגנים בשמן חם.

  • 06.

        מוציאים מהשמן ומניחים לספיגה בנייר סופג.

  • 07.

        מעבירים לצלחת הגשה.להכנת הצזיקי:

  • 08.

        מגררים את המלפפון בעזרת פומפייה גסה.

  • 09.

        מניחים על מסננת לשעה. סוחטים את הנוזלים היטב.

  • 10.

        מעבירים את המלפפון לקערה ומוסיפים את כל רכיבי המנה.

  • 11.

        מערבבים את כל רכיבי הצזיקי.

  • 12.

       מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים מעל שמן זית ומגישים קר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)