לביבות תרד, פטה וצנוברים עם מטבל צזיקי
לביבות תרד וגבינת פטה נפלאות עם שידרוג מהיר בעזרת מטבל צזיקי עם שמנת חמוצה
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אלונה זוהר
עיצוב: אלונה זוהר
המרכיבים לכ-25 לביבות:
רכיבים ללביבות:
- 400 גרם (אחרי בישול) תרד, חלוט ומסונן היטב מנוזלים
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 50 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס", מפוררת
- 2 כפות צנוברים קלויים (לטגן על מחבת ללא שמן עד שיקבלו צבע ענברי)
- 1/2 כפית מלח
רכיבים לצזיקי:
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 6 כפות חלב
- 1 מלפפון בינוני
- 1 כף לימון
- גרידה מחצי לימון
- 1 כפית נענע מיובשת
- 1 שן שום כתושה
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הלביבות:
-
02.
קוצצים את התרד בעזרת סכין.
-
03.
מערבבים את כל הרכיבים עד איחוד.
-
04.
מניחים את התערובת למנוחה של 10 דקות
טיימר מופעל
-
05.
יוצרים לביבות שטוחות וומטגנים בשמן חם.
-
06.
מוציאים מהשמן ומניחים לספיגה בנייר סופג.
-
07.
מעבירים לצלחת הגשה.להכנת הצזיקי:
-
08.
מגררים את המלפפון בעזרת פומפייה גסה.
-
09.
מניחים על מסננת לשעה. סוחטים את הנוזלים היטב.
-
10.
מעבירים את המלפפון לקערה ומוסיפים את כל רכיבי המנה.
-
11.
מערבבים את כל רכיבי הצזיקי.
-
12.
מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים מעל שמן זית ומגישים קר.
הכנת? כאן מדרגים