לביבות תפוחי-אדמה

לביבות תפוחי אדמה מצוינות לחנוכה ולכל השנה כולה

מאת: ליהי קרויץ
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי-אדמה

המרכיבים ל 15 מנות:

  • 3 תפוחי-אדמה בינוניים. מקולפים ומגורדים גס בפומפיה.
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
  • 1 כוס פטרוזליה קצוצה דק.
  • 3 ביצים.
  • 3/4 כוס קמח מצה או פירורי לחם. (אם יש צורך מוסיפים עוד).
  • כפית שטוחה מלח. (או לפי הטעם).
  • פלפל לפי הטעם.

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה את תפוחי האדמה המגורדים, ביצים, מלח, פלפל, פטרוזליה, מערבבים קצת בכף עץ, ולבסוף מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.

  • 02.

    העיסה צריכה להיות יציבה ולא מתפרקת. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח-מצה.

  • 03.

    מחממים שמן במחבת בגובה ס"מ. מניחים כף גדושה מהעיסה. ומשטחים אותה קצת בעזרת הכף. מטגנים כ-3 דקות מכל צד על אש בינונית.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    כאשר העיסה בקערה בין טיגון אחד לשני העיסה מפרישה נוזלים. אז לפני כל סיבוב של טיגון לערבב קצת את העיסה בקערה. 

הכנת? כאן מדרגים
(432)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.