אצבעות עמק מטוגנות
חנוכה הוא חג הטיגונים, לא? יש לנו מתכון מקורי לשולחן החג: אצבעות עמק מטוגנות וקריספיות שישדרגו את הארוחה המשפחתית. מומלץ להגיש לצד קוטג' וירקות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: ניר סלקמן
עיצוב: עינת גרשי
המרכיבים ל 10-15 יחידות:
- 2 חבילות אצבעות עמק
- 2 ביצים טרופות
- 2 כוסות פירורי לחם מוזהבים
- 1 כוס קמח לבן
- שמן קנולה לטיגון
להגשה:
- קוטג' תנובה
- כוס עגבניות שרי
- מקלות מלפפונים
גודל תבנית: מחבת רחבה לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
-
01.
טובלים את אצבעות הגבינה בקמח ובביצה טרuפה, ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם
-
02.
חוזרים על הפעולה עם כל אצבע, כך שכל אצבע תקבל ציפוי כפול (קמח, ביצה, פירורי לחם)
-
03.
מניחים את אצבעות הגבינה המצופות על נייר אפייה ומקפיאים כ-20 דקות
טיימר מופעל
-
04.
מחממים שמן עמוק במחבת רחבה ומטגנים את האצבעות עד להזהבה משני הצדדים
-
05.
מגישים לצד מגישים לצד קוטג' וירקות חתוכים. זהירות! הגבינה חמה.
הכנת? כאן מדרגים