בורקס פינוקים הגרסה הטבעונית – מתכון קל שלב אחר שלב
בורקס פינוקים בגרסה טבעונית עם טופו, ירקות וטחינה. ארוחה מעולה שאפשר לארוז לעבודה או לפיקניק
המרכיבים ל6:
- 1/2 חבילת בצק עלים "מעדנות", מופשרת לפי ההוראות שעל האריזה
- 1 כף סומסום
- 1 חבילה טופו בזיליקום או פיקנטי או טבעי של תנובה אלטרנטיב, חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 2 עגבניות
- 3 מלפפון חמוץ
- 1/2 כוס רוטב טחינה
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים על משטח העבודה את בצק העלים וחותכים 6 ריבועים בגודל 12-15 סמ"ר. מקפלים כל ריבוע למשולש (מקפלים באלכסון) ומניחים בתבנית מרפדת נייר אפיה. בוזקים שומשום.
-
02.
אופים כ 20 דקות בתנור מחומם ל 180 מעלות, עד הזהבה ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים שמן זית וצורבים את הטופו מכל צדדיו עד הזהבה. אם משתמשים בטופו טבעי מתבלים במעט כמון, פפריקה מתוקה ומלח.
-
04.
מרכיבים את המנה: פותחים כל משולש בצק לשניים ומניחים טופו, עגבניה ומלפפון חמוץ. מזלפים טחינה, סוגרים ומגישים.
-
05.
מגישים חם.
הידעת?
ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אולם, הבעיה מתחילה כשמנסים לחפש גרסה טבעונית למעדן הטורקי. אז אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי, מפתיע וטבעוני, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון נהדר לבורקס פינוקים בגרסה טבעונית עם טופו, ירקות וטחינה. ארוחה מעולה שאפשר לארוז לעבודה או לפיקניק.