קציצות דגים מטוגנות - מהירות וקלילות להכנה | השף הלבן

קציצות דגים מטוגנות

קציצות קלות הכנה שגם ילדים יאהבו. מגישים בלוויית רוטב לימון ועשבי תיבול על בסיס יוגורט, שמנת חמוצה או מיונז.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות דגים מטוגנות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • 500 גרם מרלוזה "דגי תנובה"
  • 6 בצלים ירוקים (10 ס"מ תחתונים בלבד)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף עלי שמיר
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס קמח מצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים למחצה את הדגים, שוטפים היטב, סוחטים מעט וחותכים לחתיכות גדולות. קוצצים את הבצלים לקטעים קצרים. טוחנים יחד (במעבד מזון בלחיצות על כפתור הפולסים או במטחנה) דגים, בצלים, שום ועשבי תיבול. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים קליפת לימון, מיץ לימון, ביצים, קמח מצה ותבלינים, ולשים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת 18 קציצות מוארכות או עגולות. (מומלץ לטפל בתערובת בידיים עטויות בכפפות חד־פעמיות - גם מטעמי היגיינה וגם משום שקשה להיפטר מריח דגים שנדבק לידיים). 

  • 02.

    יוצקים למחבת שמן בעומק

  • 03.

    5 ס"מ, ומחממים מעל להבה בינונית־גבוהה. מטגנים את הקציצות במשך 4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק. מספיגים על מגבות נייר. מגישים חם בלוויית רוטב לימון ועשבי תיבול על בסיס יוגורט, שמנת חמוצה או מיונז.טיפ: רצוי לטחון את הדגים בעודם קפואים למחצה - כך הם נטחנים לפירורים ולא למשחה. אני מוציאה את הדגים הקפואים מהאריזה, שוטפת היטב, מניחה בכלי גדול ועמוק, ומשרה בהרבה מים בתוספת ¼ כוס חומץ (מנטרל את ריח הדג) עד שנתחי הדג מפשירים למחצה ונפרדים זה מזה. 

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(24)