דג סלמון בתפוזים
דג סלמון שלם באפוי בטבעות בצל ומיץ תפוזים, מנה חגיגית ומרשימה למראה
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
- דג סלמון שלם
- חצי כפית אבקת מרק פטריות
- חצי כפית אבקת מרק בצל
- מלח
- פלפל שחור
- אבקת שום
- פפריקה מתוקה
- תבלין גריל דג (לא חובה)
- בצל חתוך לטבעות
- חצי כוס מיץ תפוזים
- רבע כוס שמן
הוראות הכנה:
-
01.
להסיר את העור מהדג ולהניח אותו בתבנית עדשיפשיר.
-
02.
לשטוף את הדג משני צדדיו ולשמן אותו היטב.
-
03.
בקערה נפרדת: לערבב את כל התבלינים ולפזרמעל הדג (לעסות את הדג עם התערובת, רצוי גםמלמטה).
-
04.
להניח את הדג עם התערובת חזרה בתבנית.
-
05.
מטגנים את טבעות הבצל ומפזרים מעל הדג.
-
06.
לשפוך מיץ תפוזים על כרבע תבנית - לא מתחתלדג.
-
07.
להשאיר את הדג כחצי שעה על מנת שיספוג אתהטעם.
-
08.
לאפות כרבע שעה, עשרים דקות. להגיש
הכנת? כאן מדרגים