בקלאוות סלמון עם פירה תמרים וצ'ימיצ'ורי אגוזים | השף הלבן

בקלאוות סלמון עם פירה תמרים וצ'ילי אדום, צ'ימיצ'ורי אגוזים

איזו חגיגה! מנת דג סלמון חגיגית ופריכה שתקצור מחמאות מכל האורחים

מאת: שף ניב כהן "תנובה שף"
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בקלאוות סלמון עם פירה תמרים וצ'ילי אדום, צ'ימיצ'ורי אגוזים
צילום: שרית גופן עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל4:

  • סלמון חתוך לרצועות בגודל של 1.5 ס"מ / 1.5 ס"מ באורך של 4 ס"מ (כ-100 גרם לרצועה)
  • 100 גרם מחית תמרים
  • קורט שאטה גרוס
  • מלח ופלפל
  • 4 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על־גבי האריזה
  • 40 מל' שמן זית
צימיצורי אגוזים:
  • 30 גרם פקאן מסוכר קצוץ
  • 30 גרם ברס
  • 30 גרם קאשיו קלוי קצוץ
  • 30 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים
  • 100 גרם שמן זית
  • שן שום כתוש
  • חבילה של עירית קצוצה
  • 30 מ"ל חומץ תפוחים
  • מלח ופלפל
  • קורט שאטה גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    פירה תמרים:

  • 02.

    מערבבים את התמרים עם צילי מלח פלפל.

  • 03.

    אם הפירה סמיך מידי ניתן להוסיף מאט מים.בקלאווה:

  • 04.

    פורסים את עלה הפילו על השיש.

  • 05.

    מורחים אותו בשמן זית ומקפלים ואורך ולרוחב.

  • 06.

    מורחים כף של פירה תמרים בקידמת הדף.

  • 07.

    על הפירה מניחים את הסלמון ומגלגלים.

  • 08.

    חותכים את עודפי הבצק בצדדים.

  • 09.

    מורחים שמן מעל הבצק.צימיצורי אגוזים:מערבבים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי.הרכבת המנה:

  • 10.

    אופים את הבקלוואה בתנור 180 מעלות למשך כ 7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 11.

    מוזגים כף צימיצורי בצלחת ומעל את הבקלאווה.טיפ השף:קריסיפיות הבצק לצד הנימוחות של הסלמון והתמרים יוצרים חווית מרקמים וטעמים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)