קציצות עוף וחומוס בירקות | השף הלבן

קציצות עוף וחומוס בירקות

שילוב משגע של קציצות עוף בטעם מעודן ותבשיל ירקות מתובל.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות עוף וחומוס בירקות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4-6:

  • לקציצות:
  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות גדולות (רצוי קפוא למחצה)
  • 200 גרם גרגרי חומוס מוקפאים "מעדנות" מופשרים למחצה
  • כוס עלי פטרוזיליה
  • כוס עלי כוסברה
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף מיץ לימון
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית כוסברה טחונה (זרעים, לא עלים)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • לתבשיל הירקות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 פלפל אדום גדול חתוך לריבועים קטנים
  • 600 גרם עגבניות בשלות קצוצות
  • 200 גרם גרגרי חומוס מוקפאים "מעדנות" מופשרים למחצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • תבלינים: 1 כפית סוכר, ¼ כפית כמון טחון, ¼ כפית פפריקה חריפה, ¼ כפית פלפל שחור, מלח
  • להגשה: חופן עלי כוסברה קצוצים ו־2 פרוסות דקות של לימון (עם הקליפה) קצוצות דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון טוחנים יחד בפולסים חזה עוף, חומוס, פטרוזיליה, כוסברה ושום - התערובת צריכה להיות פירורית, לא משחתית. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ביצה, מיץ לימון, אבקת אפייה, כוסברה, פלפל ומלח לפי הטעם. לשים לתערובת אחידה. צרים מהתערובת 16 כדורים בקוטר 4 ס"מ.

  • 02.

    מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ועמוקה או בסוטאז, ומטגנים את קציצות העוף - הופכים אותן בשמן החם  עד שהן מזהיבות מכל עבריהן. מוציאים את הקציצות לצלחת.

  • 03.

    מוסיפים למחבת את השמן הנותר, ומטגנים את הבצל מעל להבה גבוהה עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים סלרי ופלפל וממשיכים לטגן ולערבב מעל להבה גבוהה במשך 5 דקות. מוסיפים את התבלינים ומטגנים 30 שניות. מוסיפים עגבניות ומטגנים במשך 5 דקות נוספות עד שהן מתרככות. מוסיפים את גרגרי החומוס ואת מיץ הלימון, ויוצקים למחבת ½1 כוסות (375 מ"ל) מים רותחים (מהקומקום). מערבבים ומביאים לרתיחה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מחזירים את הקציצות למחבת, ומשקיעים אותן בתערובת הירקות. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות. מערבבים פעם או פעמיים במהלך הבישול. טועמים ומתקנים את התיבול. זורים על התבשיל עלי כוסברה ולימון קצוץ ומגישים.טיפ: חזה עוף רצוי לטחון כשהוא קפוא למחצה. טוחנים בלחיצות קצרות על כפתור הפולסים, כדי לקבל פירורי בשר ולא רסק משחתי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)