קציצות ברוטב אדום – טעם של בית | השף הלבן

קציצות ברוטב אדום

מתכון קלאסי של קציצות בשר

מאת: עידית אבנרי
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות ברוטב אדום

המרכיבים ל20 מנות:

  • 1/2 ק"ג בשר "אדום אדום"
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 10 עלי פטרוזיליה קצוצים דק מאוד
  • 1 גזר קטן מגורר דק
  • 1 תפוח אדמה מגורר דק
  • 2 פרוסות לחם מפוררות
  • ביצה - אופציונלי
  • מלח
  • פלפל
  • קורט קינמון
  • קורט פלפל אנגלי
  • קורט אגוז מוסקט
לרוטב:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל
  • כפית סוכר
  • קינמון
  • אגוז מוסקט
  • פלפל אנגלי

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הרוטב: מטגנים בצל וסוכר בשמן עד השחמה. מוסיפים עגבניות ומטגנים.מוסיפים את הרסק ובוחשים 2 דקות.מוסיפים את כל התבלינים ומים - בערך

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    5 ליטר.מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות.מוסיפים את הכדורים ומבשלים על אש קטנה קטנה כ-45-60 דקות. אם צריך ניתן להוסיף עוד מעט נוזלים.להכנת הכדורים: מערבבים את כל החומרים. משהים חצי שעה.מגלגלים כדורים קטנים.מבשלים כ-45-60 דקות ברוטב האדום.מגישים על אורז, פתיתים או קוסקוס.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(228)