קציצות ברוטב אדום
מתכון קלאסי של קציצות בשר
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 מנות:
- 1/2 ק"ג בשר "אדום אדום"
- 1 בצל קצוץ דק
- 10 עלי פטרוזיליה קצוצים דק מאוד
- 1 גזר קטן מגורר דק
- 1 תפוח אדמה מגורר דק
- 2 פרוסות לחם מפוררות
- ביצה - אופציונלי
- מלח
- פלפל
- קורט קינמון
- קורט פלפל אנגלי
- קורט אגוז מוסקט
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 קופסת רסק עגבניות
- 2 עלי דפנה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל
- כפית סוכר
- קינמון
- אגוז מוסקט
- פלפל אנגלי
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הרוטב: מטגנים בצל וסוכר בשמן עד השחמה. מוסיפים עגבניות ומטגנים.מוסיפים את הרסק ובוחשים 2 דקות.מוסיפים את כל התבלינים ומים - בערך
טיימר מופעל
-
02.
5 ליטר.מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות.מוסיפים את הכדורים ומבשלים על אש קטנה קטנה כ-45-60 דקות. אם צריך ניתן להוסיף עוד מעט נוזלים.להכנת הכדורים: מערבבים את כל החומרים. משהים חצי שעה.מגלגלים כדורים קטנים.מבשלים כ-45-60 דקות ברוטב האדום.מגישים על אורז, פתיתים או קוסקוס.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים