מתכון צלעות טלה ברוטב יין מתוק | השף הלבן

צלעות טלה ברוטב יין מתוק

תמיד בפסח אנחנו מכינים למנה העיקרית טלה. זהו בשר עסיסי שנמס בפה ותמיד מאוד חגיגי, הוספנו למתכון שלל ירקות שמוסיפים הרבה עושר למנה. ככה בלי הרבה מאמץ יש לכם מנה טעימה, חגיגית ומרשימה

צלעות טלה ברוטב יין מתוק מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צלעות טלה ברוטב יין מתוק

המרכיבים ל5 מנות (לפי 2 יחידות של צלעות למנה):

  • 1 שקית לקט לעוף מוקפא סנפרוסט (800 גרם)
  • 10 יחידות צלעות טלה
  • 3 בצלים חתוכים לפרוסות
  • 1 בקבוק יין אדום ישן נושן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 מקל קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הבצל בסיר כ- 10 דקות עד הזהבה, מוסיפים את הלקט והיין, מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    צורבים במחבת את צלעות הטלה כ- 3 דקות מכל צד. מומלץ להגיש עם תפו"א אפוי או קרם פירה. טיפ: ניתן לבשל את הצלעות בתוך הרוטב לאחר צריבה במחבת: מבשלים כ-30 דקות ברוטב ללא הירקות, מוסיפים את הירקות ומבשלים 20 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(45)