צ'ורוס אמיתי בקלי קלות

הסופגניות הספרדיות האהובות במתכון קל ופשוט להכנה

מאת: רותם עשור
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צ'ורוס אמיתי בקלי קלות

המרכיבים ל 20-15:

  • 1 כוס מים
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס גדושה קמח
  • 3-4 ביצים (לפי סמיכות הבצק)
  • שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
  • סוכר מעורבב עם קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    בסיר קטן מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.

  • 03.

    מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לקבלת בצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.

  • 04.

    מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.

  • 05.

    מוסיפים למיקסר את הביצים אחת אחת (חשוב) תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. הבצק יתפרק לגושים כמו קוטג' – וזה בסדר. ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.

  • 06.

    על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

  • 07.

    מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. טיפ - ניתן גם בלי חוט פשוט לגזור עם מספריים את הבלילה משקית הזילוף לשמן.

  • 08.

    מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

  • 09.

    מגלגלים בסוכר עם הקינמון ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(247)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.