עדשים, כרובית ועוף ברוטב מנגו-קארי
שילוב של עדשים כרובית ועוף במנה שהיא בין תבשיל לסלט משביע עם טעמים נהדרים מהמטבח ההודי
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 2-4:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קלוף, חצוי ופרוס דק
- 3 כוסות פרחי כרובית סנפרוסט או טרי
- 2 כוסות עדשים סנפרוסט מוכנים לפי ההוראות על השקית
- 1 חבילת נתחונים בטעם קייג'ון או אחר "טירת צבי"
לרוטב:
- 3 כפות שמן
- 3 כפות מים
- 4 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום
- 1/3 כוס מנגו קלוף חתוך לקוביות
- 1/2 כפית אבקת כורכום
- 1 כפית אבקת קארי
- 1/2 כפית מלח
- להגשה: עלי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
-
02.
מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל כדקה. מוסיפים כרובית וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם. אם הירקות מתחילים להיחרך לפני שהכרובית רכה מוסיפים 2-3 כפות מים וממשיכים לטגן עד שהכרובית רכה.
-
03.
מוסיפים למחבת עדשים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים נתחונים, מערבבים ומסירים מהכיריים. מוסיפים רוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. בוזקים עלי כוסברה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים