עדשים, כרובית ועוף ברוטב מנגו-קארי | השף הלבן

עדשים, כרובית ועוף ברוטב מנגו-קארי

שילוב של עדשים כרובית ועוף במנה שהיא בין תבשיל לסלט משביע עם טעמים נהדרים מהמטבח ההודי

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עדשים, כרובית ועוף ברוטב מנגו-קארי
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קלוף, חצוי ופרוס דק
  • 3 כוסות פרחי כרובית סנפרוסט או טרי
  • 2 כוסות עדשים סנפרוסט מוכנים לפי ההוראות על השקית
  • 1 חבילת נתחונים בטעם קייג'ון או אחר "טירת צבי"
לרוטב:
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות מים
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 1/3 כוס מנגו קלוף חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית אבקת כורכום
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית מלח
  • להגשה: עלי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.

  • 02.

    מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל כדקה. מוסיפים כרובית וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם. אם הירקות מתחילים להיחרך לפני שהכרובית רכה מוסיפים 2-3 כפות מים וממשיכים לטגן עד שהכרובית רכה.

  • 03.

    מוסיפים למחבת עדשים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים נתחונים, מערבבים ומסירים מהכיריים. מוסיפים רוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. בוזקים עלי כוסברה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.