נודלס תרמילי אפונה ופרגיות - השף הלבן

נודלס תרמילי אפונה ופרגיות

מתכון לארוחת צהרים טעימה ועשירה של תומר אומנסקי עם תרמילי אפונה מתוקה של סנפרוסט

מאת: תומר אומנסקי
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נודלס תרמילי אפונה ופרגיות
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 3 חבילות אטריות נודלס בואקום (סה״כ 600 גרם)
  • 500 גרם פרגית חתוכה לרצועות
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפות שמן
  • חבילת תרמילי אפונה מתוקה מוקפאים של סנפרוסט
  • חבילת בצלי שאלוט או 2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
  • מיקס פטריות מלך היער ושימאג׳י (ניתן גם מיקס פטריות לבחירתכם)
  • חצי חבילת בצל ירוק חתוך גס
  • 6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות
  • חבילת נבטים
  • כוס בוטנים קצוצים
לרוטב:
  • 3/4 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1/3 כוס רוטב סויה כהה (חשוב)
  • 2 כפות שמן שומשום
  • חצי כפית מלח
גודל תבנית: מחבת גדולה, תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    נערבב את הפרגית עם אבקת הסודה לשתייה ונמתין עשר דקות, אין צורך לשטוף לאחר ההשרייה.

  • 02.

    נשרה את הנודלס במים חמים בהתאם להוראות היצרן.

  • 03.

    בסוטאז׳ גדול או ווק נחמם שמן ונטגן עד הפרגיות עד להזהבה קלה, נוציא לכלי.

  • 04.

    באותה מחבת נטגן כשתי דקות שום, שאלוט ובצל ירוק.

  • 05.

    נוסיף פנימה את הפטריות ונטגן עוד שתי דקות.

  • 06.

    נוסיף את תרמילי האפונה ונערבב הכל יחד, נטגן מספר דקות עד שהתרמילים חמים.

  • 07.

    נוסיף את הנודלס פנימה, נוסיף את כל חומרי הרוטב והפרגית ונערבב היטב.

  • 08.

    נבשל היטב עד לחימום מלא של כל המרכיבים, נטעם ונתקן תיבול.

  • 09.

    נקשט בנבטים ובוטנים קצוצים ונגיש.

  • 10.

    ניתן לחלוט חבילה נוספת של תרמילי אפונה במים רותחים עם מלח ולקשט את הנודלס איתם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.