נודלס תרמילי אפונה ופרגיות
מתכון לארוחת צהרים טעימה ועשירה של תומר אומנסקי עם תרמילי אפונה מתוקה של סנפרוסט
בשרי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי
עיצוב: תומר אומנסקי
המרכיבים ל4-6 מנות:
- 3 חבילות אטריות נודלס בואקום (סה״כ 600 גרם)
- 500 גרם פרגית חתוכה לרצועות
- כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 כפות שמן
- חבילת תרמילי אפונה מתוקה מוקפאים של סנפרוסט
- חבילת בצלי שאלוט או 2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
- מיקס פטריות מלך היער ושימאג׳י (ניתן גם מיקס פטריות לבחירתכם)
- חצי חבילת בצל ירוק חתוך גס
- 6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות
- חבילת נבטים
- כוס בוטנים קצוצים
לרוטב:
- 3/4 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
- 1/3 כוס רוטב סויה כהה (חשוב)
- 2 כפות שמן שומשום
- חצי כפית מלח
גודל תבנית: מחבת גדולה, תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
נערבב את הפרגית עם אבקת הסודה לשתייה ונמתין עשר דקות, אין צורך לשטוף לאחר ההשרייה.
-
02.
נשרה את הנודלס במים חמים בהתאם להוראות היצרן.
-
03.
בסוטאז׳ גדול או ווק נחמם שמן ונטגן עד הפרגיות עד להזהבה קלה, נוציא לכלי.
-
04.
באותה מחבת נטגן כשתי דקות שום, שאלוט ובצל ירוק.
-
05.
נוסיף פנימה את הפטריות ונטגן עוד שתי דקות.
-
06.
נוסיף את תרמילי האפונה ונערבב הכל יחד, נטגן מספר דקות עד שהתרמילים חמים.
-
07.
נוסיף את הנודלס פנימה, נוסיף את כל חומרי הרוטב והפרגית ונערבב היטב.
-
08.
נבשל היטב עד לחימום מלא של כל המרכיבים, נטעם ונתקן תיבול.
-
09.
נקשט בנבטים ובוטנים קצוצים ונגיש.
-
10.
ניתן לחלוט חבילה נוספת של תרמילי אפונה במים רותחים עם מלח ולקשט את הנודלס איתם.
הכנת? כאן מדרגים