נודלס תרמילי אפונה ופרגיות | השף הלבן

נודלס תרמילי אפונה ופרגיות

מתכון לארוחת צהרים טעימה ועשירה של תומר אומנסקי עם תרמילי אפונה מתוקה של סנפרוסט

מאת: תומר אומנסקי
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נודלס תרמילי אפונה ופרגיות
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי

המרכיבים ל4-6 מנות:

  • 3 חבילות אטריות נודלס בואקום (סה״כ 600 גרם)
  • 500 גרם פרגית חתוכה לרצועות
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפות שמן
  • חבילת תרמילי אפונה מתוקה מוקפאים של סנפרוסט
  • חבילת בצלי שאלוט או 2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
  • מיקס פטריות מלך היער ושימאג׳י (ניתן גם מיקס פטריות לבחירתכם)
  • חצי חבילת בצל ירוק חתוך גס
  • 6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות
  • חבילת נבטים
  • כוס בוטנים קצוצים
לרוטב:
  • 3/4 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1/3 כוס רוטב סויה כהה (חשוב)
  • 2 כפות שמן שומשום
  • חצי כפית מלח
גודל תבנית: מחבת גדולה, תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    נערבב את הפרגית עם אבקת הסודה לשתייה ונמתין עשר דקות, אין צורך לשטוף לאחר ההשרייה.

  • 02.

    נשרה את הנודלס במים חמים בהתאם להוראות היצרן.

  • 03.

    בסוטאז׳ גדול או ווק נחמם שמן ונטגן עד הפרגיות עד להזהבה קלה, נוציא לכלי.

  • 04.

    באותה מחבת נטגן כשתי דקות שום, שאלוט ובצל ירוק.

  • 05.

    נוסיף פנימה את הפטריות ונטגן עוד שתי דקות.

  • 06.

    נוסיף את תרמילי האפונה ונערבב הכל יחד, נטגן מספר דקות עד שהתרמילים חמים.

  • 07.

    נוסיף את הנודלס פנימה, נוסיף את כל חומרי הרוטב והפרגית ונערבב היטב.

  • 08.

    נבשל היטב עד לחימום מלא של כל המרכיבים, נטעם ונתקן תיבול.

  • 09.

    נקשט בנבטים ובוטנים קצוצים ונגיש.

  • 10.

    ניתן לחלוט חבילה נוספת של תרמילי אפונה במים רותחים עם מלח ולקשט את הנודלס איתם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)